Croatian English French German Italian Spanish

 

ZABAVA UZ KUHANO VINO, SPIZU I DOBRU GLAZBU
Po uzoru na veće gradove u Hrvatskoj i Kaštela će ove godine imati svoj Božićni grad, odnosno kućice u kojima će ugostitelji nuditi hranu i piće, kao i zabavu za svoje sugrađane.

Iako su se dani Adventa i božićnih blagdana u Kaštelima i do sada obilježavali brojnim događanjima, kućice koje će biti postavljene na brcu u Kaštel Starom dodatna su ponuda koju će Kaštelani moći koristiti te u dobrom društvu uživati u zabavi.

- Na poziv Grada Kaštela javilo se sedam kaštelanskih ugostitelja koji će postaviti kućice i u razdoblju od 10. prosinca do blagdana Tri kralja organizirati ugostiteljsku ponudu i zabavu za sve posjetitelje.
Grad će u tom razdoblju svake subote, osim na Staru godinu jer se doček na otvorenom do sada nije pokazao posebno zanimljiv Kaštelanima, organizirati nastupe popularnih bendova. U ostalim danima sami ugostitelji osmislit će taj zabavni dio programa – kazala je pročelnica za društvene djelatnosti, Sandra Zokić.

Ugostitelji su se sami pobrinuli za nabavku kućica, a Grad će im osigurati potrebnu infrastrukturu te se brinuti o izgledu brca. Najam, koji će ugostitelji platiti gradu za korištenje prostora i infrastrukture ove godine iznosi simboličnih 500 kuna.
Ako se ovaj, kako su ga nazvali, pilot projekt, pokaže zanimljiv Kaštelanima, prema najavama nadležnih slijedeće godine razmatrat će se mogućnost lokacije s većom površinom ili će se, budući da Kaštela nemaju jedan zajednički centar, Božićni gradovi organizirati po kaštelanskim naseljima.

Osim Božićnog grada i gastronomskih te glazbenih i zabavnih događanja u njemu, u Kaštelima ovog Adventa i tijekom blagdana neće nedostajati ni drugih manifestacija.

- Tu su tradicionalni koncerti naših glazbenih društava Biranj i Zrinski, tradicionalni koncert Neverinki na blagdan Tri kralja, tu su i blagdanska događanja koje organiziraju Gradska knjižnica te Muzej grada Kaštela, kao i druga događanja u organizaciji kaštelanskih udruga diljem grada. Sve će započeti dolaskom svetog Nikole i to u knjižnicu u Sućurcu te na brce u Kaštel Lukšiću, gdje posljednjih nekoliko godina pripreme zanimljiv program za doček ovog sveca koji daruje djecu. Ovom prilikom pozivam sve da nam se pridruže na događanjima, koje ćemo svako pojedinačno na vrijeme najaviti – poručila je Zokić.

Božićni grad ubrzao donošenje Odluke o dozvoljenom prekoračenju buke

Organizacija Božićnog grada, kao i neka druga događanja u Kaštelima, bila su razlog što je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća donesena Odluka o lokacijama i prekoračenju dopuštene buke prilikom održavanja javnih skupova i priredbi na otvorenim površinama.

Prema toj Odluci, prekoračenje dopuštene buke dozvoljeno je na portu i brcu u Kaštel Starom, području Gabina i Igrišća u kaštel Štafiliću, brcu i prostoru južno od perivoja Vitturi u Kaštel Lukšiću, glavnom dijelu rive i Sokolani u Kaštel Sućurcu, brcu, Tikvarinu i prostoru istočno od crkve u Kaštel Kambelovcu, prostoru Giričića i Opatičinom trgu u Kaštel Gomilici te đardinu, brcu i prostoru ispred gimnazije u Kaštel Novom.

Odlukom je predviđeno i da se na tim lokacijama elektroakustički i akustički uređaji prilikom javnih skupova radnim danom mogu koristiti do 24 sata, a vikendom, odnosno s petka na subotu i sa subote na nedjelju mogu koristiti do 2 sata.
Isto tako Odluka donosi i ovlasti nadzora, kao i kazne predviđene za nepoštivanje njenih odredbi.


KOMENTARI:

Stari Komentari (35)

Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara