Croatian English French German Italian Spanish

 

IGNORIRANJE GRADA POTAKNULO NA REAKCIJU
Savez za Kaštela i Inicijativa građana Kaštela za izmjene GUP-a i PPU Kaštela, u cilju provedbe izmjena organiziraju prosvjed, koji će se održati u ponedjeljak, 5. prosinca, s početkom u 11 sati, na križanju ulice Cesta dr. Franje Tuđmana i Škabrnjske ulice u Kaštel Štafiliću.

- Prije godinu dana pokrenuli smo službeni zahtjev za prenamjenom zemljišnih čestica sjeverno i južno od magistrale, u blizini Zračne luke, iz poljoprivredne zone P1, u poslovno - proizvodnu zonu. Grad je pokazao nezainteresiranost prema prijedlogu izmjena GUP-a, a gradonačelnik, resorni pročelnik te predsjednik Gradskog vijeća, pokazali su tek načelnu suglasnost. Prijedlog koji smo iznijeli je realan, isti bi omogućio velike razvojne mogućnosti u gradu, dok sadašnje stanje poljoprivrednog zemljišta, kako uzimajući u obzir položaj prostora uz cestu D8 i Zračnu luku Split, stanje poljoprivredne infrastrukture te ekološke pokazatelje, to ne omogućuje. Kaštelanska gradska vlast to je čak i priznala, ali nažalost ne želi ništa poduzeti da pomogne - dio je obrazloženja o prosvjedu koji je iznio Mario Serajlić.

Za vrijeme prosvjeda, na pet minuta bit će zatvorena tamošnja prometnica, a o tome su upoznati i policijski službenici u PP Kaštela.

- Nakon održanog prosvjeda organizirati ćemo održavanje stručne tribine na temu Uloge prostornih planova (GUP i PPU Grada Kaštela) u razvoju grada Kaštela – Aktualno stanje i perspektiva razvoja, a na kojoj će se svim zainteresiranima omogućiti uključivanje u rad Udruge Savez za Kaštela, koju ćemo ipak biti prisiljeni osnovati, jer ćemo, zbog nezainteresiranosti Grada Kaštela prema našem prijedlogu, putem navedene udruge biti prisiljeni izvršiti određene preduvjete koje zahtijeva cjeloviti prijedlog izmjene GUP-a sa stručnom podlogom i stručnim prijedlogom unaprjeđenja stanja u prostoru - zaključio je Serajlić te pozvao građane da se pridruže prosvjedu u ponedjeljak.


KOMENTARI:

Stari Komentari (24)

Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara