hren

Svečano otvorenje „Adventske i božićne priče“ uz dolazak sv. Nikole, koje je u utorak, na blagdan sv. Nikole, održano u odjelu GKK u Kaštel Sućurcu, privuklo je brojne roditelje i djecu, koja su poželjela popričati sa svecem, koji im je u noći uoči svog blagdana “u bičvicama” ostavio poklone.

U prigodnom programu nastupili su: finalistica emisije „Zvjezdice“ Lana Rubelj, Roko Jerkunica i Nevena Kovač, dok je program vodio Roko Kraljević.

Nakon pozdravne i uvodne riječi ravnateljice GKK Renate Dobrić, koja je pozdravila sve nazočne te uputila zahvalu svim sponzorima, pokroviteljima i medijskim promotorima te nakon pozdravne riječi dogradonačelnika Zorana Bonacina, svečano je predstavljeno predvorje knjižničnog odjela, za čije je uređenje u adventskom i božićnom ugođaju zaslužna gđa. Anamarija Kelava, te generalni sponzori: NIRD d.o. o. i Ribola d.o.o.

Sućurački knjižnični adventsko-božićni kutak će u vremenu od 06. 12. 2016. do 05. 01. 2017. svakim radnim danom postati mjesto svakodnevnog druženja članova Knjižnice uz čitanje i pričanje adventskih i božićnih priča, izvedbe igrokaza, izradu božićnih ukrasa, kreativnih literarnih i likovnih radionica, koje će ujedno tijekom prosinca biti održavane i u svim ostalim odjelima GKK.

Po završetku glazbenog dijela programa, u sklopu kojega je Lana Rubelj svih rasplesala pjevajući božićne pjesme, najveću radost među okupljenima izazvao je sv. Nikola, s kojim su sva djeca htjela popričati i zahvaliti mu na darovima koje im donio prethodne noći. Nakon što je sv. Nikola i službeno otvorio “Adventsku i božićnu priču u GKK” uz predstavljanje predvorja, kojega je i ove godine u božićnom ugođaju nadahnuto uredila suradnica GKK gđa. Anamarija Kelava, te nakon što je brojnoj nazočnoj djeci rekao kako “moraju biti dobri i slušati roditelje, bake i djedove, te kako moraju izići na zrak igrati se, a ne stalno gledati u ekrane mobitela i računala”, sveti Nikola ih je sve nagradio slatkišima.

Popis radionica s vremenom održavanja adventskih i božićnih radionica svi zainteresirani mogu provjeriti na plakatu te na službenoj stranici GKK www.gkk.hr i Facebook stranici GKK.

Osim toga, svi novi članovi, koji se u GKK učlane u vremenu od 06. 12. 2016.- 05.01.2017. sudjeluju u nagradnoj igri.

Foto: Ante Majić (PGK)


KOMENTARI:

Stari Komentari (13)

 • (Gost_1171)

  jeli ovoj dici sv. nikola nosi darove po starinsku doma u bičvicu ili je sve ovako režirano da se slikaje da se vidi kako matere i očevi s dicom čekaju sv. nikolu, kako su svi vjernici. jeli sv. nikola nosi darove srpskoj i muslimanskoj dici jer u sučurcu ima i te dice.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7115)

  srbima će darove donit pupovac.meni nije jasno da sv nikola ima očale?

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7115) (Gost_1171)

  ti si nekulturan jer tebi niko nije reka da tebi nosi neki takvim ka ti omiljeni političar

  oko 4 godina prije
 • Reakcionar (Gost_336)

  Nikako mi nije jasno kako oni koji sebe smatraju prakticnim vjernicima, k tome jos i intelektualcima unutar Katolicke crkve nikako ne shvacaju da je pjevanje Bozicnih pjesama prije samog blagdana Bozica liturgijska besmislica te pridonosi opcem trendu posvjetovnjacenja i komercijalizacije ovog vjerskog blagdana...

  oko 4 godina prije
 • Reakcionar (Gost_336) (Gost_1171)

  oni ni neznaju šta se kad i kako slavi. oni misle da je božić jedan party sa okićenim selom i gradom, vrućim vinom, kobasicama i fritulama sa čokoladom, sa pjevačima zabavnih pjesama i da obavezno treba obići te božićne sajmove.
  najžalosnije je šta samu dicu goje na taj način da je smisao adventa i božića dobro se zabavit uz ovo šarenilo.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2340)

  Reci ti nama
  Neznamo mi to.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2340)

  Bolje sidit doma i ne druzit s ljudima.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2340)

  I pisat po portalu.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6135)

  (Gost_2340)
  Reci ti nama
  Neznamo mi to.

  pa i neznate.sve ovo šta vi zovete provodima adventskim svečanostima , božićnim sajmovima, božićnim gradom je daleko od vjere u onoga koga vi na taj način očekujete. sve ovo više priliči kojem državnom prazniku.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6135)

  mirjana nazor je napisala uSD:
  O Bože, kako su daleko od nas Tvoje poruke – ni pjesme, ni adventske svijeće, ni sajmovi, ni klizališta, ni fontane, ni brojne čestitke, pa čak ni molitve ne mogu nam pomoći dok one koji nas okružuju gledamo samo kao pripadnike određene nacionalnosti, određene vjerske opredijeljenosti, određene spolne orijentacije, određenih političkih uvjerenja, a nikako da u njima ugledamo ČOVJEKA.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1224)

  " oni misle da je božić jedan party sa okićenim selom i gradom, vrućim vinom, kobasicama i fritulama sa čokoladom, sa pjevačima zabavnih pjesama i da obavezno treba obići te božićne sajmove."

  Pa normalno, a šta drugo i je bitno? Sve evoluira ss porastom prosvjećenosti, pa i vjernička pokornost i nesumnjičavost, tako da vjera i blagdani polako postaju lipi običaji i bez Božije pomoći.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1224) (Gost_6135)

  nije bitno ništa. važno je kakvi je dernek

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6205)

  "nije bitno ništa. važno je kakvi je dernek"

  Je li misliš ka u Kninu?

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij