hren
 

MOGUĆNOSTI NA SAJMU MOGUĆNOSTI
Projekt pod nazivom Sajam mogućnosti, namjenjen mladima, prvenstveno učenicima od četvrtog do šestog razreda osnovne škole, danas se po prvi put održao i u Kaštelima. u Gradskoj dvorani na Sokolani u Kaštel Sućurcu.

Projekt je dio programa prevencije Zajedno više možemo, koji policijske uprave provode u Hrvatskoj, a u Kaštelima su ga organizirali Policijska uprava Splitsko – dalmatinska i Grad Kaštela.

- Ovaj projekt  je jedna od komponentni programa Zajedno više možemo, zamišljen da se jedna generacija učenika prati kroz tri godine. U četvrtom razredu idemo po školama, upozoravamo djecu i upoznajemo ih s opasnostima koje predstavljaju alkohol, droga, pušenje, kockanje, vandalizam i ostali oblici rizičnih ponašanja, Slijedeća komponenta je Sajam mogućnosti, kao alternativa tom ponašanju u kojem djeca mogu izabrati neku aktivnost. Prevencija i alternativa je slijedeća komponenta, koju provodio u petom razredu, kada kroz zabavu djeci pomažemo u rješavanju zamišljenih problema, dok u šestom razredu organiziramo predavanja njihovim roditeljima. Izabrali smo djecu u navedenom razdoblju života jer nisu previše mladi za shvatiti temeljni dio projekta, niti previše stari da se na njih ne bi moglo kvalitetno utjecati – kazao je Ante Radoja iz Odjela za prevenciju Policijske uprave Splitsko – dalmatinske.

Djeci se je na Sajmu mogućnosti predstavilo dvadesetak kaštelanskih udruga, prezentirajući svoje aktivnosti, a kako je kazao zamjenik gradonačelnika Zoran Bonacin, koji je bio u ulozi domaćina, zainteresiranoj djeci pružen je veliki broj informacija o radu svake od udruga ponaosob.

Među onima koji su prezentirali svoje djelovanje ovog dana bili su kaštelanski judo i nogometni klubovi, odbojkašice, košarkaši, rukometaši, kaštelanske mažoretkinje, folkloraši, biciklistički klub, Kaštelansko kazalište, udruga Karol Woytila i drugi, a mladi su posebno zanimanje pokazali za aktivnosti Crvenog križa, Gorske službe spašavanja, kaštelanskih vatrogasaca i policije.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost_4939)

  Hvale vrijedna akcija! Zahvalni roditelj

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3025)

  lipo..;)

  oko 3 godina prije
 • gost igor (Gost_9148)

  gledan slije i mogu reć bravo.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2627)

  Bravo Zorane sajam u Sucurac a mujal u Stari.

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij