Croatian English French German Italian Spanish

 

IZ VODOVODA MOLE GRAĐANE ZA STRPLJENE
Temperature, koje su se protekla dva dana spustile debelo ispod ništice, a kakve se u našim krajevima ne pamte zadnjih pedesetak godina, osim problema u prometu, zadale su nemale glavobolje velikom broju stanovnika Kaštela, Splita, Solina i Trogira, kojima su uslijed hladnoće zamrznule vodovodne cijevi, a nekima i izazvale puknuće vodomjera te su ostali bez opskrbe pitkom vodom.

Djelatnici Vodovoda i kanalizacije tako su, nakon što se temperatura jučer ujutro spustila na čak -7 stupnjeva Celzijevih, uz osjet hladnoće koji je dosezao i do -15, imali tridesetak intervencija na području Kaštela zbog puknuća cijevi i smrznutih vodomjera, doznajemo od Božidara Čapalije, pomoćnika direktora za tehnička pitanja, a dežurne službe su i dalje na terenu i otklanjaju kvarove.

 - Danima smo  upozoravali potrošače i apelirali da se i sami zaštite koliko mogu, zaštitom satova i vodomjera, te laganim puštanjem vode da curi iz neke od „špina“ u kućanstvu, jer bi to spriječilo zamrzavanje vode, no mnogi naša upozorenja nisu ozbiljno shvatili, kaže Čapalija, moleći  građane na razumijevanje i strpljenje.

Naime, zbog velikog broja poziva, telefoni dežurnih službi u Vodovodu stalno su zauzeti, a građanima se čini kao da zvone i niko se ne javlja, ističe Čapalija, napominjući kako se za prijave kvarova građani Kaštela mogu javiti na brojeve telefona dežurne službe, koja je građanima na raspolaganju 24 sata ( 340-527 i 383-816 op.a.), a gdje je to moguće voda će se dostaviti cisternama.

Najviše problema s vodovodnim priključcima, inače, imaju Kaštelani na područjima gdje su u tijeku radovi na Eko projektu, pa su cijevi ostale nezaštićene, a situacija se noćas dodatno pogoršala, doznajemo od pojedinih potrošača s područja Kaštel Štafilića, kojima su „špine“ suhe još od jučer ujutro.

 - Možete zamisliti kako nam je bez vode s dvoje male djece od jučer ujutro, čitava ulica je ostala bez vode, kupili smo vodu za piće, ali što s ostalim potrebama, ovo je neizdrživo, ne možeš skuvat, oprat se... - izjadala nam se mlada majka iz Kaštel Štafilića.

Stanovnicima, čini se, ne preostaje ništa drugo nego čekati  da temperature porastu, a onima koji još nisu, da poslušaju savjete mjerodavnih i dodatno zaštite svoje priključke kako se ne bi našli u istom problemu, s obzirom da je živa u termometru i danas u minusu.


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara