Croatian English French German Italian Spanish

 

PALJENJE KONTEJNERA KAO GLAVNO ZANIMANJE
Nezapamćenim hladnoćama koje nam zadaju glavobolje proteklih dana, najvećim dijelom zbog zamrznutih vodovodnih cijevi, zbog čega je dobar dio Kaštelana danima bez pitke vode i suhih špina, neki su izgleda odlučili doskočiti na drugi način. 

Uz besplatno grijanje vatrice koja polako tinja iz kontejnera, kada ih već alkohol ili nešto drugo nije dovoljno zagrijalo, i miris zapaljenog smeća i plastike koji doslovno guši sve uokolo. Možemo zamisliti te "pametne" i "mudre" glavice kako drhtavih ruku, kao u priči Djevojčica sa žigicama, pale zadnju šibicu kako bi se malo ugrijali.

Malo smo sarkastični, naravno, ali teško je i zamisliti što se to krije u glavama nekih naših sugrađana ( iako i ne zaslužuju da ih se zove građanima), kojima je izgleda jedino zadovoljstvo zapaliti svaki kontejner pored kojeg prođu. Pod okriljem noći, dakako, baš onako - junački!

Samo rano jutros smo tako naletili na čak četiri u Kaštel Starom, na različitim lokacijama, a isti su gorili i prije nekoliko dana, po najvećem "minusu"! Osim nesnosnog smrada, koji se dugo širio okolnim kvartovima, ovim "junačkim podvizima" još svjedoče i okolne ceste prekrivene šljunkom, jer su danima bile zaleđene zbog vode kojima su kontejneri ugašeni, a koja se zbog hladnoće zaledila na tlu.

Uz to što uništavaju imovinu koju svi mi koji imamo stvaran posao, za razliku od njih, plaćamo, svojim nepromišljenim ponašanjem ( da ga ne nazovemo drugačije), danima dovode u opasnost zdravlje i živote  drugih. Sa svojima, izgleda, ionako ne znaju što bi...


KOMENTARI:

Stari Komentari (21)

Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara