hren
 

U DRUŠTVU PRIJATELJA
Trodnevnim događanjima planinari HPD Malačka iz Donjih Kaštela proteklog su vikenda proslavili 20. rođendan svog društva, a u proslavi su im se pridružili brojni prijatelji i suradnici s kojima dva desetljeća dijele slične aktivnosti i ljubav prema prirodi.

Proslava  je započela u petak, kada su u dom na Malačkoj počeli pristizati prijatelji planinari iz različitih planinarskih društava kako bi vrijeme proveli u uvijek zanimljivom zajedničkom druženju.

U subotu je održana svečana Skupština društva, koju je predvodio predsjednik Petar Penga, a među čestitarima ovom je prigodom bio i kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić, poželjevši donjokaštelanskim planinarima uspjeh u radu i još više osvojenih vrhova.

Nakon što su sudionici proslave imali priliku pogledati dokumentarni film "20 godina postojanja "HPD Malačke", domaćini su potpisali Povelju prijateljstva s HPD Pločno te tako i potpisom zaokružili dugogodišnje prijateljstvo.
Bila je ovo prilika da se pojedinim zaslužnim članovima društva uruče priznanja, nakon čega je uslijedilo neobavezno i veselo druženje do kasno u noć.

Kako i priliči planinarima, posljednji dan proslave bio je rezerviran za zajedničku turu, od Labina, do kojeg se došlo vlakom, tradicionalnom planinarskom stazom, natrag do Malačke i to po desetak centimetara dubokom snijegu, koji je u nedjelju pao u zaleđu Kaštela.
Kao što tradicija nalaže, dio sudionika koji su stigli do sela Botići, iz zemlje je iskopao šampanjac, koji je za ovu priliku zakopan prošle godine te se nazdravilo novoj planinarskoj godini.

Svoje planinarsko krštenje imao je najmlađi sudionik Ivica Plazonić, a planinari su sudjelovali i na svetoj misi. Kako je običaj među planinarima, domaćini su pripremili i planinarski fažol, a proslava je završena druženjem i pjesmom.

Foto: HPD Malačka


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • (Gost_5680)

  Peksi je kralj.....on okuplja sve planinare...Rosa također a i zet na naplatnin kućicama....Samo naprid....čestitan planinarima

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9208)

  Naprid nasi kad nemamo protiv koga udri po svome. Ljubomora zavist hrvatska zbilja. Nekazen da je sve bajno u planinarima ali svak ima pravo osnovat drustvo i snalazit se priko pulitike. Sve sta se radi i napravi je bolje od nista i rusevine.

  oko 2 godina prije
 • re No (Gost_1234)

  ovo gore sa slikan djeluje mi pod vodstvon; ka ono savez za Kaštila grad, budućnosti :) :D :)

  oko 2 godina prije
 • zet hac (Gost_5680)

  Komentirajte zavidni

  oko 2 godina prije
 • (Gost_89)

  re No

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2208)

  peko je ljudina ka sta mu je i zet i šure .

  oko 2 godina prije
 • re No (Gost_2134)

  pekoslav je najjači sa svojin veznin redom :):D:o:p:(;)

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara