PROSTOR ISPRED KNJIŽNICE U GOMILICI
Treba li u svakom kaštelanskom naselju odjel Gradske knjižnice, pitanje je koje se ponekad zna postaviti kada se govori o kulturi u gradu, no prema stanju prostora ispred odjela GKK u Kaštel Gomilici, dalo bi se zaključiti da nadležnima čitalačka publika nije važna, a odjel postoji tek da postoji.

Naime, već nekoliko puta čitatelji su nas upozorili na stanje parking prostora ispred ulaza u Gradsku knjižnicu u Kaštel Gomilici, navodeći da je cijeli parking izrovan, hodajući po njemu se zapinje, za vrijeme kiša tu se stvori pravo jezero, a nakon kiša sve bude puno blata.

Ovom prilikom nećemo istraživati u čijem je vlasništvu taj prostor, privatnom ili gradskom. No, moramo uputiti kritike na njegov izgled i ustvrditi da nekoliko dana radova, nešto asfalta i betona ne iziskuje velika sredstva, a ono što bi se postiglo pokazalo bi da ovaj vid kulture ipak nije u zapećku kaštelanskih prioriteta.


KOMENTARI:

Stari Komentari (34)

 • (Gost_9203)

  bilo bi bolje i logicnije ..istraziti..tko su i di su pravi vlasnici..pa to je valjda jasno..jer samo iz tih saznanja..proizlaze..prava i obveza..za tu pizdariju o kojoj pisete..asvaltirati..opraviti itd..;)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1142)

  Kad lokalni gomoliški hadezeovci ne idu u knjižnicu pa ne vide kakav je put. Oni po kafičima spletkare.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1128)

  Mogla je gkk manje trosit na kojekakve goste koji su prosipali pamet i sa tim parama uredit taj prostor

  oko 1 godine prije
 • Cesta prema aerodromu (Gost_2235)

  Cesta prema aerodromu ( Resnik) je najveca sramota i najveca opasnost i steta za auto i putnike. Ono je vožnja po kamenju sa izlizanim asfaltom. yTO je prvo sto turisti vide kad slete iz aviona

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8501)

  i donjokaštelanska riva.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1158)

  lipa su lipa HDZ Kaštela

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9203)

  koji glupani..ponavljam..tko su i di su pravi vlasnici..a sad i dalje nastavite srat..;)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1095)

  Glupan si ti. Pa zna se, tko je je pravi vlasnik. Hdz je vlasnik Kaštela.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2097)

  Štaš u knjižnicu čitat,crkva je prikoputa,tamo je sve šta ti triba.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5778)

  Sad će se javiti Denis Ivanović i njegova udruga te ovo urediti:) i sve će lijepo izići u medijima. Tako je bilo sa prostorom oko Doma zdravlja

  oko 1 godine prije
 • (Gost_90)

  to nije za virovati ..koliko ste glupi judi..neka jedan od vas..kaze..ciji su zgrada i dvor..ali bez tih vasih glupi balkanski komentara..znaci ciji su..znate ili ne znate..;)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1095)

  I zgrada i dvori su, kao i sva Kaštela u vlasništvu zna se HDZ-a. I prestani sa svojim glupim pitanjima.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_90)

  oces reci.. isto kao i do devedeseti..komunisti i partija su zgradu sa dvorom oduzeli i prisvojili ..upisali se kao vlasnici..te onda..iznajmili..ubirali rentu i s njom bezpravno raspolagali..je li to oces reci..;)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_90)

  ne kazem..da nisu bili socijalno osjetljivi..i da nisu davali sirotinji kapom i sakom..jesu..ali i ostavili nereda ..u prostoru..i za buduce generacije..da asvaltiraju tudje dvore..;)

  oko 1 godine prije
 • Zugalo (Gost_2132)

  Makar da daskon pokriju rupu na ulazu. Pola auta mi se sastrugalo tamo

  oko 1 godine prije
 • (Gost_89)

  selo, selo na okolo veselo :) :D :)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_7481)

  Tko je korisnik prostora dužan se pobrinut za uređenje prilaza odnosno ulaza do svoje institucije bez obzira tko je vlasnik. Ukoliko plaća najamninu sudskim puten traži od vlasnika da mu uredi primjeren pristup, a ako ne plaća vlasniku prostora ništa tada je dužan sam urediti okoliš i pristup do svoje institucije. Zašto bi mu vlasnik kojem je to oduzeto (ako se radi o oduzetoj imovini) , nije obeštećen za svoju nekretninu i on mu nije dao na korištenje taj prostor uređivao okoliš i prilaz njegovoj ustanovi? Nerazborito napisan članak, sa polu informacijama, samo radi senzacionalizma!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5787)

  Ovo je izvana, akako je tek unutra..vlaga do boli,kad udes unutra majko mila..ove dane dolazim po knjigu djetetu u K. Stari..a opet tamo radnice zamotane u deke zima kao da si na rivi a me u jednoj kulturnoj Ustanovi.. Sramota za ravnateljicu i cilu gradsku upravu..

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1838)

  Najveće blago kjižnice je mile poljak

  oko 1 godine prije
 • (Gost_90) (Gost_6278)

  oces reci.. isto kao i do devedeseti


  nije isto , jer šta su komunisti nacionalizirali nisu dali pojedincu da to bude njegovo vlasništvo, već je bilo za služenje narodu. 90-e HDZ sve šta je bilo državno sve je prigrabija i nekima poklonija a nekima da u bescjenje. zašto nije vratija vlasnicima kad su oni bolji od komunista ? ono se i moglo vratit ali posli ovih kojima je dano i prodano tuđe nema povratka imovine.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1095)

  Kada će te shvatiti da već 70-tak godina ovim prostorima vlada ista partija-stranka. Zavadi pa vladaj. Laži i obečavaj, a onda tko je jamio-jamio. Hrvatska je stvorena da bi bila OPLJAČKANA.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2048)

  Pa takva su na cila Kastila od Sucuracke rive pa sve do areodroma nije ni cudo ko nas vodi sad ce poceti obevanja napravit cemo to i to pa nsu ljudi ludi ovi jedino sto su napravili to je pozaposljavali su sve puste kadrove od svojih dousnoka zato nam i jesu Kastila kakva jesu RUSEVINA.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6109)

  "Treba li u svakom kaštelanskom naselju odjel Gradske knjižnice, pitanje je koje se ponekad zna postaviti kada se govori o kulturi u gradu"

  Trba, ZNA SE zašto, da bi se zapošljavala dica uhljebničara. isto ka i druga komunalna poduzeća i tijela uprave. Sad čekamo osnivanje stalne cestarske zimske službe, za novu generaciju bespotrebne radne snage.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3021)

  neznam kako u sljavenskom nepravu ali znam kako je u anglosaksonskom i germanskom..vlasnik je duzan i mora se brinuti o svojim "vanjskim granicama" a korisnik o unutarnjim..u konkretnom slucaju..sve sto je "na i van zgrade" vrata ..prozori ..dvor..ograda..drva..kante za smece..itd..mora vlasnik obnavljati i popravljati o svom trosku..a drzava mu vraca dio ulozena vrimena i novca..a sve sta je unutra..e to je stvar korisnika..on se mora brinuti da je sve oll rajt..i na mistu..inace..bay bay..eto toliko..inace..ne bi se tia misat u vas sljavenski..nemojte sta zamirit..ali tako je bilo i tutekar do 18..i dilom do 41 ..;)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3021)

  a onda su 45.. dosli mali zeleni i sve priokrenili da bi 90.. dosli jos veci mali zeleni..i sve pomisali..tako da danas nitko pa ni vasi puno pismeni pravnici..avokati..a o stoci da ne govorim vise ne zna..tko sta triba branit..opravljat..i sta je vanka a sta unutra ..glavno da znaju brojit pineze;) ..ha..ha..

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2048)

  Brisi brisi

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1117)

  "a onda su 45.. dosli mali zeleni i sve priokrenili da bi 90.. dosli jos veci mali zeleni..i sve pomisali.."

  A ko je ikad zabranija red na svome? za tu naredbu i zakon nisan čuja, ali naš svit još misli na način: "Na svome mogu (g)radit šta oću".

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8184)

  Zna se zakon,i njega se treba držati.NIkakve političke predizborne aktivnosti kako pojedinaca,ili udruga ne trebaju se vezati uz ovaj slučaj.
  Dakle,asfaltirati i zakrpiti rupe-a i parkirati,držati se zakona.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6278)

  Netreba knjiznica u svakom kastelu. Bolje da su kafici i kladionice u svakoj stradi. Sta ce dici i mladima citanje, bolje da luduju ,drogiraju se i klade. Ti bi sigurno iz stafilica isa ili posla dite u luksic po knjigu.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1116)

  "Zna se zakon,i njega se treba držati."

  Od kad to vridi u Kaštelima?

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8580)

  Nijedna ustanova kojoj je vlasnik grad ne plaća najam kao ni mnoge udruge i slični.A što se tiče ove teme što se odjednom uhvatili di ste bili sve ove godine nego sad se sitili da je derutno.Hm hm

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4777)

  Ovakve probleme, treba rijesit ravnatelj, a ne mediji,sigurno se za ovaj problem vec dugo.zna, sta radi odgovorna osoba...., kad je dopustio da dode do medija prije rjesenja problema...

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8111)

  Gostu 4777.Točno ste kazali tko je odgovoran nek se zna jer mi u gradu sve što nam se priloži mi riješimo a vi se obratite ravnateljici neka onaj gospodin ili gospođa kome se plača najamnina neka oni to naliju i srede te sitnice.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5169)

  "...vi se obratite ravnateljici neka onaj gospodin ili gospođa kome se plača najamnina neka oni to naliju i srede te sitnice"

  :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara