hren
 

KAMBELOVSKE MAŠKARE PREUZELE VLAST   
Predajom ključeva Kaštel Kambelovca i Kaštel Gomilice članovima krnjevalske udruge Polantana, sinoć je i službeno započelo najluđe i najveselije doba u godini, a prema najavama maškara, za razliku od aktualne vlasti koju će zamjeniti narednih dvadeset i pet dana, a koja se ni u sedam godina nije uspjela uhodati, oni će odmah „zasukati rukave“.

A prvi od poteza koji su spremni poduzeti nakon preuzimanja vlasti, najavio je sinoć Stipe Krokar, prvi čovjek Polantane, a sada i dijela grada, proširenje je dijela aerodroma.

- Najprije da se zahvalimo ovoj, takoreć, bivšoj vlasti na onome šta su napravili od grada, a mi ćemo to sad uredit po našu! U našem mandatu  možete očekivat da će bit ka' i lani, sve će bit dobro. Kasu nismo zatekli nikakvu, pa ćemo nikakvu ostavit ka' i godinama ranije, i ja mislim a ćemo mi dobro upravit ovin gradon. Najbitnije je da ćemo proširit ovi naš aerodrom tako da može šta više ove naše mladosti uteć iz države, a zvat će se „Bolje sutra“! To nam je prvi zadatak, a njima ćemo poslin ostavit da smislu kako će ih vratit u Hrvatsku - poručio je Krokar, angažirajući Zorana Bonacina, sad već bivšeg zamjenika gradonačelnika, da im bude ključar za vrijeme mandata.

Predajući ključeve maškarama, demokratski smijenjeni gradonačelnik Ivan Udovičić, izrazio je uvjerenje kako će oni tu dužnost obavljati bolje nego što je to on radio cijelu godinu jer, zaključio je uz odobravanje i pljesak svih, „mi nismo radili ništa, a oni će barem nešto“.

-Vrijeme je ovo u veljači kad se demokratski i od naroda izabrana vlast odmara,  jer naše maškare tradicionalno preuzimaju vlast, i mi smo im na tome zahvalni jer nam svake godine daju priliku i omoguće da se kvalitetno odmorimo, bilo na snijegu ili u nekim toplicama,  a mi ćemo to s guštom učinit - kazao je Udovičić. Nešto smo radili, nismo puno, kao i svake godine, ali oni će se sada imati priliku dokazati i popraviti u Kaštelima sve ono što je loše - poručio je smijenjeni gradonačelnik, dodajući kako su bili su dobri svih ovih godina i kako ima puno povjerenje u njih.

U odličnoj atmosferi, kavu samo maškare znaju napraviti, uz dobru pismu, ples i spizu u restoranu Buža u Kaštel Kambelovcu  ove večeri okrunjena je i kraljica ovogodišnjeg kambelovskog krnjevala, Miranda Lučin, a krunu joj je, kao zadnju dužnost prije predaje mandata, uručio gradonačelnik na odlasku.

Maškare su najavile kako će, osim upravljanja gradom, kao i godinama ranije, ponosno zastupati grad i na velikom Riječkom krnjevalu, gdje će se predstaviti novom, kako kažu, izuzetno zanimljivom i aktualnom točkom, te pozvale sve Kaštelane da im se 19. veljače  pridruže u maškaranoj koloni obučeni u Indijance, te zajedno s njihovim poglavicom i vračem, obiđu naša lipa Kaštila.

No, prije toga, već ove nedjelje na jubilarnom  20. Dječjem krnjevalu, očekuju oko 650 djece s područja od Trogira od Splita, pa pozivaju sve roditelje da  dođu s djecom u Kambelovac pogledati dječju povorku i zabaviti se, s nadom da im loše vrijeme neće pokvariti veselje.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij