UNATOČ AUTOMATIZACIJI POREZNA UPRAVA NA RASPOLAGANJU DANAS DO 19 SATI
Rok za podnošenje prijave je 28. veljače, a prve isplate povrata poreza trebale bi početi s prvim danima kolovoza 2017. godine. Otkako je Porezna uprava preuzela za gotovo sve građane prijave poreza, gužvi na šalterima više nema.

Većina građana ni ove godine ne mora podnositi godišnju prijavu poreza na dohodak, već to automatski radi Porezna uprava. No, oni koji ih moraju predati trebaju to učiniti danas,

Porezna uprava dobiva sve informacije o svakom poreznom obvezniku, građaninu koliko je on ostvario primitaka i sama može napraviti godišnji obračun,a takvih je građana u prošloj godini bilo više od 168 tisuća.

Iz Porezne poručuju da prijave moraju podnijeti oni koji su ostvarili dohodak za samostalne djelatnosti, pomorci, oni za koje Porezna nema podatke o dohotku te svi koji bi mogli dobiti povrat poreza na temelju olakšica koje poreznicima nisu prijavljene.

Rok za podnošenje prijave je 28. veljače. Porezna uprava rješenja mora poslati do kraja lipnja, te su poručili kako kašnjenja neće biti, dok je srpanj predviđen za žalbe. Prve isplate povrata poreza trebale bi početi s prvim danima kolovoza.

Kaštelanska ispostava Porezne uprave danas radi produženo i to do 19 sati.


KOMENTARI: