hren
 

TRADICIONALNI IZBOR ZŠU
Ante Buzov, član kickboxing kluba Uni Rent i Lucija Brešković, članica judo kluba Kaštela, prema izboru sportskih djelatnika i novinara, najuspješniji su kaštelanski sportaši u 2016. godini, a nagrade za ovaj izbor uručene su im na tradicionalnoj svečanosti koja se, u organizaciji Zajednice športskih udruga Kaštela, održala u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Ante Buzov titulu najboljeg sportaša ponio je za osvojeno prvo mjesto u kicklightu na seniorskom prvenstvu Hrvatske, treće mjesto na Europskom kupu Kicklight i treće mjesto na Svjetskom kupu Kicklight, a ujedno je i član seniorske reprezentacije Hrvatske.
U konkurenciji najboljeg sportaša na ovom izboru bilo je kandidirano šest sportaša, a drugo mjesto pripalo je judašu Anti Batiniću, dok je odbojkaš Petar Đirlić, po izboru komisije, zauzeo treće mjesto.

U konkurenciji sportašica bilo je nominirano šest sportašica, a titulu najuspješnije ponijela je Lucija Brešković za osvojeno peto mjesto na Paraolimpijskim igrama, treće mjesto na prvenstvu Hrvatske za seniorke, treće mjesto na IBSA Grand prixu u Birminghamu, drugo mjesto na prvenstvu Hrvatske za studentice te peto mjesto na prvenstvu države za mlađe seniorke. Drugo mjesto u ovoj konkurenciji pripalo je odbojkašici Eleni Vukić, a treće tenisačici Teni Lukas.

Najuspješnija momčad u prošloj godini su peterostruki prvaci države i sudionici finala Kupa Hrvatske, odbojkaški klub Mladost Ribola Kaštela, drugo mjesto osvojio je judo klub Dalmacijacement, a treće veslački klub Marina Kaštela.

 Tek dvije ekipe bile su nominirane u kategoriji najboljih sportskih ekipa, odbojkaški klub Marina Kaštela i odbojkaški klub Kaštela Cemex, a više glasova otišlo je na adresu Marinki, koje su osvajačice Kupa i Superkupa te drugog mjesta u prvenstvu Hrvatske.

U kategoriji najboljeg trenera titula je očekivano otišla na adresu Ivana Rančića, koji je odbojkaše Mladosti Ribole Kaštela još jednom doveo do titule prvaka i finalista Kupa, a član je trenerske komisije Hrvatske i vjerojatno slijedeći izbornik seniorske reprezentacije. Drugo mjesto u izboru pripalo je Bošku Rozgi iz JK Kaštela, dok je treći po broju glasova bio Miljenko Šarac iz kickboxing kluba Uni Rent.

Posebno priznanje za dugogodišnji rad i promicanje sporta u Kaštelima ove je godine pripalo dugogodišnjem sportskom djelatniku, odbojkaškom treneru Branku Draganiću.

ZŠU ni ove godine nije propustila uručiti priznanja mladim perspektivnim sportašima, a to su veslači Ivan Banovac, Karlo Josip Varnica, judaši Šime Bonacin, Dorijan Šunjerga, Maja Franjić i Ivan Škomrlj, rukometaši i rukometašice Marko Milković, Ante Taraš, Lea Lijić i Marina Karanušić, nogometaši i nogometašice Marino Jurić, Toni Bakan, Ivana perić, Zvonimir Suman, Toni Dželalija, Gabrijel Injić i Ivan Repić.šahisti Marin Grgantov i Juraj Delić, košarkaši Slavko Đirlić i Josip Vidović, odbojkaši i odbojkašice Tomislav Karabatić, Duje Cvijović, Tonka Parčina, Marija Prkut, Olivija Strizić i Marina Rodin, natjecateljice u twirlingu Tina Puškarić, Lucija Vranješ i Sarah Pastuović, gimnastičarke Sunčica Lozić, Maja Vukojević i Tonka Bavčević, dizač utega Ivan Tokić, tenisači i tenisačice Katarina Filipović Šušteršić. Božo Barun i Anton Kraljević, stolnotenisači Mile Bevanda i Dino Karoglan, pikadist Ante Bilela, jedriličarka Andrea Jurić, kickboksači Vice Dražin i Kristina Treselj te sportski ribolovac Katarina Dragun.

Najuspješnijim kaštelanskim sportašima nagrade su uručili čelni ljudi grada i sportske zajednice, a domaćin cijele večeri bila je predsjednica ZSU, Mirjana Milić. Za što bolju atmosferu, pjesmom se je pobrinula klapa Štorija.

Svakako treba napomenuti da se i ove godine u izbor uključio Kineziološki fakultet u Splitu pa su dekanica fakulteta, Đurđica Miletić i prodekan za znanost, Zoran Grgantov, dvojici mladih perspektivnih sportaša, Maji Franić iz JK Kaštela te Ivanu Banovcu iz VK Marina Kaštela, uručili simbolične novčane nagrade.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij