hren
 

ČETVRTKOM U DVORCU O KAŠTELIMA
Ovog četvrtka, 20. travnja, Rotary klub Kaštela nastavlja s organizacijom serije predavanja „Četvrtkom u dvorcu o Kaštelima“, a tema ovotjednog predavanja  je projekt Perpetuum baštine.

Ovom prilikom široj javnosti bit će predstavljen projekt, koji se odnosi na obnovu kulturne baštine Kaštelanskog zaljeva, njenu očuvanost, povijesno - kulturološku vrijednost, oživljavanje  tradicionalnih i kulturnih djelatnosti i vrijednosti ovog područja, između ostalog i zbog promocije Kaštela kao destinacije za cjelogodišnji turizam baziran na kombinaciji kulturne baštine, prostorne raznolikosti i promociji zdravog življenja.

Projekt Perpetuum baštine traje do kraja studenog 2018. Godine, partneri na njemu su Muzej grada Kaštela, JU Rera, Lučka uprava Splitsko‐dalmatinske županije, Turistička zajednica Grada Kaštela i društvo Bijaći.

Ukupna vrijednost mu je  oko 730.000 eura od čega se iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancira s oko 585.000 eura.

Lokaliteti kulturne baštine koji su obuhvaćeni ovim integriranim programom ulaganja  na području  Kaštela su dvorac Vitturi u Lukšiću, Kaštilac u Gomilici, kula i ljetnikovac Cambi u Kambelovcu, crkva Sv. Ivana na Birnju u Lukšiću te uljara obitelji Cambi u Kambelovcu.

Osim ulaganja u nepokretna dobra, naglasak  se stavlja i na jačanje tradicionalnih segmenata maslinarstva, vinarstva i hortikulture, uspostavila bi se kušaonica vina i ulja, interpretacijski multimedijalni centar, info‐pult, suvenirnica i slično.

Više o mnogim zanimljivostima i poduzetim aktivnosti ovog projekta, koji nosi službeni naziv Interpretacija odnosa Kaštelanskog polja i kulturne baštine, moći će saznati svi koji u četvrtak, u 19.00 sati, pristignu u dvorac Vitturi u Kaštel Lukšiću.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij