hren
 

ONLINE PRIJAVE
Glazbena škola Josipa Hatzea otvorila je natječaj za upis u 1. razred osnovne škole, a prije pristupanja prijemnom ispitu potrebno je ispuniti online prijavu zaključno s petkom, 28. travnja u 24 sata.

Najveći izbor instrumenata nudi se u matičnoj školi u Splitu, ali glazbena naobrazba može se steći i u Dislociranim odjelima u Kaštelima, Trogiru, Postirama, Bolu, Supetru, Hvaru, Stari Gradu i Visu.
Preporuka je da se u 1. razred osnovne glazbene škole upisuju djeca koja pohađaju 2. ili 3. razred redovite osnovne škole, a oni koji žele svirati duhačke instrumente do 11. godine života. Za stariju djecu također postoji kraći glazbeni program – pripremni razred glazbene škole za koji će se natječaj raspisati u lipnju.

U otvorenom roku za prijavu kandidati se registriraju u aplikaciji koja je dostupna na web stranicama škole upisi.gsjh.hr, gdje je potrebno popuniti ime, prezime, datum rođenja i e-mail adresu na koju će stizati obavijesti o prijemnom postupku. Ukoliko budete imali problema putem prijave, pomoć možete zatražiti putem e-maila webmaster@gsjh.hr.

Osim volje, želje i ljubavi prema glazbi kandidat za pristup prijemnom ispitu treba pripremiti pjesmu, koju će stručna komisija bodovati uz glazbeni test, sluh, pamćenje i ritam.
Znanstveno je dokazano da glazba pozitivno utječe na kognitivni razvoj, potiče kreativnost, organizacijske sposobnosti, motoriku, ali i razvija estetiku, a njezina važnost cijeni se još od antičkih vremena:
Glazba daje dušu svemiru, krila umu, let mašti i život svemu što postoji. (Platon)

Sve detalje o upisima u Glazbenu školu Josipa Hatzea možete saznati na stranici:
http://www.gsjh.hr/natjecaj-za-upis-u-1-razred-osnovnog-glazbenog-obrazovanja-u-sk-god-201718/


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij