POTENCIJALI, MOGUĆNOSTI I FINANCIRANJE
Zastupnica u Europskom parlamentu, Ivana Maletić,  u četvrtak je boravila u Kaštelima, gdje je u Gradskoj upravi održala radni sastanak s gradonačelnikom Ivanom Udovičićem i njegovim zamjenicima  te dosadašnjim predsjednikom Gradskog vijeća i kandidatom HDZ-a za novog gradonačelnika, Denisom Ivanovićem.

Na sastanku se razgovaralo o potencijalima  i mogućnostima grada Kaštela te  financiranjima iz sredstava fondova EU.

- Drago mi je što sam, na poziv kandidata Denisa Ivanovića i gradonačelnika Ivana Udovičića, danas ovdje u Kaštelima. Razgovarali smo o projektima u gradu, pri čemu moram naglasiti da su Kaštela veliki grad u kojem postoji puno mogućnosti, puno ideja i projekata za financiranje. Usvojena je strategija razvoja grada koja gleda ne samo društvenu i komunalnu infrastrukturu nego u prvi plan stavlja gospodarstvo, poduzetništvo i mlade, koja donosi jedan integrirani razvoj koji će postaviti Kaštela na mjesto gdje pripadaju i budu prepoznatljiv grad na obali. Često se čini da Kaštela žive u sjeni Splita, ali mislim da idejama i projektima izlaze iz te sjene – kazala je Maletić te naglasila kako joj je zadovoljstvo što novi kandidat za gradonačelnika Denis Ivanović ima puno dobrih ideja i želi raditi na različitim projektima i programima za ostvarenje pojedinih kaštelanskih ciljeva.

A Denis Ivanović na sastanku je iznio kako Grad Kaštela u skoroj budućnosti planira realizaciju nekoliko važnih projekata poput projekta Perpetuum baštine,koji je već pokrenut, projekta za zaštitu prirodne baštine, projekata zaštite od plavljenja mora i zaštitu čitavog obalnog pojasa te uređenja obale, projekte za poticanje poduzetništva, projekte namijenjeni mladima i slično.

Ovom prigodom novinari su iskoristili boravak Ivane Maletić u Kaštelima kako bi je pitali za komentar nakon što su hrvatski europarlamentarci poslali apel za smanjenje gužvi i brži prolazak graničnim prijelazima.

- Nadamo se da će naš apel imati učinka. Pripremamo još jednu novu inicijativu koja će ići prema Europskoj komisiji, za koju tražimo potporu naših kolega iz Slovenije i Mađarske, a oni su obećali da će je potpisati. Bolje je kad to zajedno potpišemo jer su problemi i kod nas i kod njih. Nadamo se da će se na terenu provesti derogacija uredbe EU i smanjiti strože kontrole granice prema Hrvatskoj – najavila je Maletić.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij