hren
 

ČEMPRESI U ULICI HRVATSKIH BRANITELJA „OSAKAĆENI“ REZIDBOM
Radost zbog najavljene rezidbe čempresa, koju su stanovnici ulice Hrvatskih branitelja u Kaštel Lukšiću s nestrpljenjem iščekivali, jer sa svakom burom strahuju hoće li neko od (pre)visokih stabala popustiti pod naletima vjetra  i završiti u nečijem dvoru, ili još gore na krovu, ipak je bila kratkog vijeka.

„Šminkanje“ čempresa, zbog kojeg je čak tri dana u najfrekventnijem razdoblju ova ulica bila zatvorena za promet, naime, rezultiralo je tek neznatnim skraćivanjem stabala u visinu i rezanjem grana koje su „virile“ na cestu i ometale promet.

S obzirom na, složit će se mnogi, ne baš kvalitetno odrađen posao, za koji je Grad platio Parkovima i nasadima, na ovaj su način bez problema mogli obaviti i djelatnici Vlastitog pogona, pa se ne možemo ne zapitati zašto je uopće i angažirana druga firma.

Osim što estetski nije ni malo ugodno za oko, jer stabla izgledaju osakaćeno i sablasno  podrezana ovako s jedne strane, među krošnjama je ostao i popriličan broj odrezanih grana koje nisu uklonjene, pa predstavljaju prijetnju za prolaznike. Nekim, do pola već  sasušenim stablima, međutim, pile se nisu ni približile, već i dalje čekaju da ih „sredi“ neka bura.

Mladice koje su također „preživjele“ rezidbu i koje će već za koji  mjesec ponovno „izviriti“ na prometnicu, suvišno je i komentirati, kao i ovakvo rasipanje novaca iz gradske blagajne za, sudeći prema komentarima  svih koji su danas prošli ovom ulicom, posao koji je samo nagrdio izgled čempresa i ulice, a sigurnosti prolaznika i stanara baš i nije pridonio. No, svakako smo, uz Turističku ulicu u Štafiliću, dobili još jednu, ovog puta prirodnu  znamenitost!


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij