hren
 

ZA PROMJENE U REŽIMU PROMETOVANJA POTREBAN ELABORIRANI PROJEKT
Nakon što smo u ponedjeljak objavili tekst o stanju i traženjima građana u Turističkoj ulici u Kaštel Štafiiću, iz Gradske uprave Kaštela, od upravitelja Vlastitog pogona Ivana Čaglja, dobili smo odgovor na naše pitanje hoće li se nešto učiniti kako bi se stanje popravilo.

U nastavku donosimo odgovor u cjelosti.

- Kod izvođenja radova na kanalizaciji u sklopu EKO-projekta, broj šahti u ulicama gdje je izgrađena sekundarna kanalizacija  je uvjetovan projektom. Izvođače radova   nakon provedenih natječaja izabire i  nadzire EKO agencija.

Problem prometa u Turističkoj ulici je višeznačan i sami stanari ulice se ne mogu dogovoriti o regulaciji jer, kao i obično, nemaju svi iste interese  ni potrebe. Neki žele doći svojim vozilima do kuća i garaža, neki imaju malu djecu , neki primaju turiste, nekima je svejedno....... A radi se o ulici u starom dijelu grada, s visokim kućama u nizu, tako  svaki zvuk vozila i udaranje šahti stvara buku.

Postoji službena regulacija prometa koja je označena sadašnjim rasporedom znakova.

Sadašnja regulacija prometa  osigurava jednosmjerno prometovnje vozilima od sjevera prema jugu i  služi većinom za potrebe stanara ulice.

Prepreka ("bubamara") na sredini ulice nije dio prometne regulacije i na zahtjev  stanara i po službenoj dužnosti je morala bitu uklonjena.

Bilo kakva promjena regulacije prometa  mora biti potvrđena novim projektom i odobrena od strane MUP-a, odnosno Odjela za sigurnost cestovnog prometa.

Za eventualne izmjene regulacije prometa bilo bi potrebno da se njome složi većina stanovnika  stanovnika te ulice i da preko svog Mjesnog odbora predlože drugačije riješenje koje mora biti logično i utemeljeno na propisima, elaborirano projektom, a sve  kako bi moglo biti potvrđeno od strane službenih osoba MUP-a – odgovorio je Ivan Čagalj.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij