hren
 

VOŽNJA KROZ KAŠTELA
Pedesetak biciklista rekreativaca ovaj Praznik rada obilježilo je na poseban način, sudjelujući na prvoj kaštelanskoj biciklijadi pod nazivom „Đir po gradu – Doživi Kaštela“, koju su organizirali Turistička zajednica grada Kaštela i BK Oluja Kaštela.

Zajedničkom vožnjom kroz stare jezgre kaštelanskih naselja biciklisti su, uz stručnu pratnju ciklo vodiča, tijekom nešto manje od tri sata, imali priliku se upoznati s pojedinim znamenitostima povijesno – kulturne baštine.

- Ovu biciklijadu možemo nazvati hoby biciklijada, kojoj  je cilj bio promovirati zdrav način života i više upoznati svoj grad. Teren nije bio zahtjevan, uglavnom je ravno pa nikome nije bio problem prijeći taj put te nismo imali odustajanja – kazali su po dolasku u cilj, u dvorac Vitturi u Kaštel Lukšiću, odakle su i krenuli, Dragan Bajan i Ante Buzov iz BK Oluja.

Među sudionicima biciklijade bilo je Kaštelana, Splićana, Trogirana, ali i poneki strani gost, svih generacija, od onih najmanjih koje su roditelji vozili u sjedalicama do najstarijeg bicikliste, 84-godišnjeg Joška.

- Nije bilo teško. Od kada sam u mirovini zbog zdravstvenih razloga tijekom jeseni i zime bavim se biciklizmom, a ljeti plivam, tako da kondicije ne nedostaje. Bolje na bicikl i u more, nego na operaciju kuka. Prije nekoliko godina u Kaštelima su se bicikle mogle izbrojati na prste, a danas skoro svatko vozi biciklu i to je pohvalno – kazao nam je Joško, kojem bi na kondiciji mogli zavidjeti i mnogi mlađi sugrađani.

I svi ostali s kojima smo razgovarali dok su se na kraju biciklijade krijepili slatkim zalogajima koje su im pripremili organizatori, kazali su nam da im je ovo bilo jedno odlično iskustvo te su već unaprijed potvrdili svoj dolazak i iduće godine.

FOTO: Ivana Topić i BK Oluja


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij