hren

ŠTO RADI NADZOR RADOVA?
Nakon brojnih problema, prije svega onih imovinsko - pravnih, i nekoliko probijanja predviđenih rokova, prema najavama iz Hrvatskih cesta dionica brze ceste ili magistrale od Kaštel Starog do Gomilice, konačno bi trebala biti završena i puštena u promet u punom profilu do sredine svibnja. Ove godine, dakako, da odmah stanemo na kraj onima koji će poslije svih odgađanja s nevjericom i ironijom upitati - koje?!

No, takvi komentari Kaštelana, ali i svih ostalih koje put nanese kroz naš grad ovom prometnicom i ne iznenađuju s obzirom na stalna odgađanja njenog završetka.

A tolika kašnjenja i ne čude s obzirom na tempo, točnije način izvođenja radova. Najbolji, a možemo reći i najbanalniji, primjer, kao što se vidi i na fotografijama, postavljanje je šahti (s kojima vozači inače imaju muke i na Cesti dr. Franje Tuđmana) mimo svake logike. Bolje rečeno u stilu popularnog  dvojca iz crtića A je to...

Naime, nakon što je položen prvi sloj asfalta i postavljeni rubnici, nekom se ipak "upalila lampica" da treba postaviti još jedan sloj asfalta! Radnici su stoga proteklih dana sve šahte na prilaznoj cesti za nadvožnjak u Kaštel Starom, morali "ištemati" i podići za nekoliko centimetara kako ne bi ostale "pod cestom", odnosno završnim slojem asfalta.

Teško je povjerovati da će za ovakve i slične propuste ikada itko odgovarati, stoga nam ceste, posebice za kišnih dana, i nalikuju bazenima, a uz stalno "krpanje" šahovnicama. Jer jeftinije je nakon radova, kojih nam ne nedostaje, tu i tamo staviti malo asfalta nego cijelom širinom prometnice, pa je vožnja cestama posebno iskustvo. Toliko unikatno da bi ga mogli zaštititi kao "izvorni hrvatski proizvod"! 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij