hren
 

ZAVRŠEN PRAZNIK CVIJEĆA I EKO AKCIJA
Nakon trodnevnih događanja, u nedjelju navečer u povijesnom perivoju Vitturi u Kaštel Lukšiću, službeno je zatvoren 17. Kaštelanski praznik cvijeća, na kojem je ove godine Grand prix pripao tvrtki Geront iz Kaštel Štafilića za bogatstvo i kvalitetu izložaka.

Predstavniku Geronta Mati Žaniću, nagradu je uručio dogradonačelnik Mili Novak, a ovom prigodom uručene su i dvije prve nagrade za rezano cvijeće, i to Anti Šustiću za ljubičastu staticu i Milanu Grgantovu za kolekciju gerbera.

Diplome u kategoriji rezanog cvijeća su dobili i Marija Jerinić za dalmatinski stručak, Vlatko Šarić za kolekciju ljiljana, Marin Remetin za kolekciju gerbera te Dalmacijaplod za kolekciju ruža.

U kategoriji aranžmana diplome su pripale cvjećarnici Potočnica za instalaciju „Cvjetno osvježenje“ i udruzi Viola odorata za instalaciju „Kaštela u cviću“.

U kategoriji dendrološki materijali diplome su pripale Hrvatskim šumama, Vlastitom pogonu Grada Kaštela, botaničkom vrtu škole Ostrog i srednjoj školi Braća Radić.

Nisu izostale ni zahvalnice svim sudionicima, a između ostalog i izlagačima u kategoriji suvenira i umjetničkih predmeta.

Najljepše okućnice i vrtovi

Na svečanosti u perivoju Vitturi, dodjelom nagrada za najljepše okućnice, balature, balkone i okoliše, obilježen je i završetak ovogodišnje eko akcije Lipa su lipa moja Kaštela.

Nagrade i diplome uručio je upravitelj Vlastitog pogona  i član stručne komisije, Ivan Čagalj, a prva nagrada na 26. natječaju za najljepši perivoj Kaštela i okućnicu Kaštelanske zagore, otišla je u ruke Ane i Ante Dujmova iz Štailića, za najljepši tradicijski stari kaštelanski perivoj.

Diplomu za uzorno održavanu okućnicu dobila je Jadranka Barić iz Štafilića, odakle je i dobitnik diplome za jedinstveni vrt obiteljske kuće, Ivo Bijelić.

Mara Vukadinović iz Novog, dobitnica je diplome za uređenje i održavanje tradicijske kaštelanske štrade, Smilka Maletić iz Lukšića za lijepi vrt s povrtnjakom, Nives Tadin iz Kambelovca za skriveni bakon te Ivanka Batina iz Sućurca za lijepi balkon i okućnicu.

Najljepši okoliš poslovnog objekta je onaj caffe bara More u Kaštel Sućurcu, kojem je pripala diploma za izvrsno uređeni štekat ugostiteljskog objekta.

Ivan Čagalj uručio je diplome i nagrade i najboljim sudionicima 30. Ekološko- edukativnog natjecanja odgojno-obrazovnih ustanova, a prva nagrada otišla je u dječji vrtić Jordanovac, kojima je pripala diploma za najljepši vrt kaštelanskih vrtića.

U konkurenciji škola najljepši školski vrt ima škola Kneza Mislava, diplomu za kontinuitet uzornog održavanja okoliša pripao je školi Bijaći, a najljepši okoliš javne ustanove je okoliš centra za rehabilitaciju Mir u Rudinama.

Na ovom natječaju dodijeljene su posebne zahvalnice ravnatelju centra Mir Borisu Maričiću, školi Ostrog i Vlastitom pogonu.

Svečanost zatvaranja 17. Kaštelanskog praznika cvijeća i akcije Lipa su lipa moja Kaštela,  nastupom su uveličali članovi zbora škole Ostrog, mladi glumci KUD-a Karol Woytila te recitatorica Ana Milan iz škole Bijaći.

Zahvalu svim sudionicima ovih manifestacija uputila je direktorica Turističke zajednice Nada Maršić.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij