hren
 

O SUĆURAČKIM PLANINARIMA
Film će prikazati priču o 70 godina planinarskog društva Kozjak, ispričana kroz iskustva i sjećanja najstarijih članova društva kao i onih najmlađih. Stari arhivski snimci i fotografije napokon će biti prikazani mladim generacijama planinara kao i široj javnosti putem dokumentarca koji bi se premijerno prikazao početkom 2019. godine, koja obilježava 70. rođendan planinarskog društva „Kozjak“ iz Kaštel Sućurca.

Nastalo 1949. godine, društvo je vrlo brzo proglašeno najboljim u Hrvatskoj te uz pomoć članova kao i pripadnika lokalne zajednice, izgradilo planinarski dom „Putalj“ pri podnožju planine Kozjak. Razdoblje koje je uslijedilo imalo je svoje uspone i padove, no bilo je bogato snagom volje ljudi koji su sudjelovali u svakom aspektu društva, te su svoje iskustvo i znanje širili na druge putem izleta i ekspedicija po čitavoj regiji.
Do dan danas, društvo je ostalo dosljedno svojoj svrsi, te nastavlja svoj uspon aktivnim radom, širenjem kadra i iskustva, ostavljajući otvorena vrata za nadolazeće generacije koje traže svoje mjesto i svrhu!

Dokumentarac bi trajao oko 46 minuta, a sadržavao bi povijest planinarskog društva Kozjak, vodič za planinarenje, dvadesetak intervjua s članovima društva, arhivske snimke i snimke planine Kozjak. U suradnji s planinarskim društvom, postprodukcija bi bila gotova do kraja 2018. godine.

Redatelj dokumentarca je uspješni mladi redatelj Erik Lončar, čiji su filmovi gostovali na mnogim nacionalnim i međunarodnim festivalima, a koji već godinama provodi radionice (dokumentarnog) filma u Splitu, Zadru i na Braču. Filmsku ekipu još čine asistent redatelja Ante Katić, snimatelj i montažer Robert Rimac, Mario Čuljak autor glazbe, naratorica Mia Zara te Ante Majić koji vodi produkciju dokumentarca.

Foto: Ante Majić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij