hren
 

OLIMPIJSKI FESTIVAL NAJMLAĐIH
Na igralištu NK Gošk u Kaštel Gomilici ovog je četvrtka gorjela prava olimpijska vatra. Upalila su je djeca, predstavnici pet kaštelanskih dječjih vrtića, sudionici ovogodišnjeg Olimpijskog festivala dječjih vrtića. Vatra je ugašena po završetku festivala, na kojem je ove godine najbolja bila ekipa dječjeg vrtića Maslina.

Cijelo događanje započelo je svečanim defileom u kojem je sudjelovalo stotinu djevojčica i isto toliko dječaka, a nekolicina od njih nosili su olimpijsku zastavu, koju su, uz intoniranje himne , podigli na za to predviđeno mjesto. Po jedan predstavnik svake ekipe nosio je baklju s olimpijskom vatrom, koju su zajedno zapalili, a svečanu zakletvu u ime svih sudionika izgovorila je Mirta Carev.

Na samoj svečanosti otvaranja sudionike su pozdravile pročelnica za društvene djelatnosti Sandra Zokić te predsjednica Zajednice športskih udruga Mirjana Milić.
A onda je uslijedio pravi vatromet dječjih osmijeha, glasova, pogleda, razigranih nogu i ruku...

Podijeljeni po spolu u dvije kategorije, djeca su trčala 50 metara te štafetu 4x25 metara, bacali lopticu, skakali u dalj te igrali mali nogomet.
Na kraju natjecanja ekipa Masline osvojila je 37 bodova i prvo mjesto, tri boda manje sakupila je ekipa drugoplasiranog vrtića Tamaris, dok je treće mjesto pripalo Čarobnom pianinu za osvojenih 30 bodova. Četvrto mjesto zauzeo je dječji vrtić Maginja s 29 bodova, dok je posljednje mjesto zauzela Trešnjica s 20 bodova, no ni oni nisu ostali razočarani jer im je ovog puta pripalo priznanje za fair play.

Pri tome najbolji u trčanju na 50 metara bili su Ela Bašić iz Masline i Ante Pelivan iz Trešnjice, u štafeti 4x25 metara najbolja je u konkurenciji djevojčica bila ekipa Masline u sastavu Lucija Škarica, Ema Žižić, Anđela Lažeta i Nera Strize, a u konkurenciji dječaka ekipa Čarobnog pianina, koju su činili Bruno Elkaz, Andrej Đepina, Cristiano Bilić i Luka Prnjak.
U bacanju loptice za djevojčice pobjeda je pripala Jeleni Domina Ivanović iz Tamarisa, a kod dječaka najbolji je bio Toni Pera iz Masline.
Dorijana Čarri iz Maginje i Ivan Grubišić iz Tamarisa najdalje su skočili, a među mladim nogometašicama najbolje su bile djevojčice iz Masline, Iva Dujić, Matea Grgurić, Marta Bašić, Emanuela Boljat, Lana Grbeša, Ana Lemo, Katja Brčić, Ana Vidović, Lucija Veljača i Maja Marin. Kod dječaka najbolji su nogometaši u vrtiću Tamaris, Luka Skopljak, Ivano Jokić, Lovre Roso, Jakov Rokov, Dražen Taslak, Ante Tangar, Zvonimir Milardović, Niko Vujević,  Bartul Zekić i Ivano Šalov.

Cijelo događanje proteklo je pod budnim oko teta iz dječjih vrtića i uz stručno suđenje članova Udruge atletskih sudaca i Nogometnog saveza. Organizator je bila Zajednica športskih udruga Kaštela, uz suorganizaciju udruge za sport i rekreaciju Ciciban te HOO.

Više fotografija pogledajte u našoj Facebook galeriji OVDJE

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij