hren

TRADICIONALNO U VIKENDU NAKON BLAGDANA
Osmina Sv. Ante i ove je godine obilježena u selu Opor okupljanjem članova mnogobrojnih obitelji Botić i njihovih prijatelja te gostiju, a organizaciju ovog već tradicionalnog okupljanja još jednom potpisuje Udruga za revitalizaciju sela Opor Botići.

U sjenci starih koštela i u ambijentu kamenih kuća njihovih predaka, različite generacije Botića i njihovi gosti proveli su još jedan ugodan dan, koji je započeo svetom misom i procesijom u mjesnoj crkvi.
Blagoslov svim sudionicima događanja udijelio je fra Ante Vugdelija, a među gostima koji su, makar nakratko u nedjelju posjetili Opor bili su i saborski zastupnik Ante Sanader, gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović i njegovi zamjenici Jadranka Matok Bosančić i Grgica Benutić te župnik Kaštel Novog, don Dario Čorić.

Dio dana, već prema običajima, prošao je za zajedničkom trpezom, uz veselu zabavu, koju su upotpunili članovi veteranske sekcije KUD-a Salona iz Solina.

Nedjeljno poslijepodne bilo je rezervirano za različite oglede i odmjeravanja u snazi i spretnosti pa se tako muški dio sudionika okušao u bacanju kamena s ramena, djeca su sudjelovala u utrci u vrećama, a a najzanimljivija disciplina bila je ona u kojoj su sudjelovali bračni partneri, pi čemu su muškarci tijekom utrke svoje bolje polovice nosili na leđima.

Glavni domaćin cijelog događanja bio je predsjednik udruge za revitalizaciju sela Opor Botići, Joško Botić.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij