hren
 

POČETAK ŠKOLE SREDINOM RUJNA
HPD Kozjak iz Kaštel Sućurca poziva sve zainteresirane na Planinarsku školu koja se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela, devet predavanja i osam izleta odnosno vježbi. Planinarska škola pruža osnovna znanja za sigurno i ugodno planinarenje te je usklađenja s preporukama o izvođenju općih planinarskih škola Komisije za obrazovanje HPS-a.

Cijena planinarske škole iznosi ukupno 200 kuna, a sastoji se od materijalnih troškova teoretskog i praktičkog izvođenja nastave. 

Prilikom upisa u Planinarsku školu, obavezno je učlanjenje u planinarsko društvo (osim onih koje jesu već članovi nekog društva), što iznosi 80 kn za zaposlene, a đake, studente, nezaposlene i penzionere 50 kuna. Za učlanjenje je potrebna osobna iskaznica ili drugi valjani dokument. Za maloljetnike je potrebna suglasnost o pohađanju škole koju trebaju potpisati roditelji/staratelji.
Kao član Društva, postajete i član Hrvatskog planinarskog saveza (HPS), dobivate kolektivno osnovno osiguranje od povrede na izletima te popust od 50 % za noćenja u planinarskim objektima u Hrvatskoj i Sloveniji. 

Za pomoć u praćenju nastave, polaznici dobiju Priručnik o osnovama planinarenja Alana Čaplara i pomoćno uže 5 m (promjera 6 mm), tzv. "zamku". Osnovna oprema za planinarsku školu su gojzerice i ruksak, a ostala oprema se upotpunjuje postupno s planinarskim iskustvom. Instruktori škole i iskusniji planinari savjetima će vam pomoći kod nabave ostale opreme. 

Upisi u školu traju do popune tj. do 30 polaznika. Planinarska škola počinje u četvrtak 14. rujna 2017. godine u 20 sati upoznavanjem učesnika i uvodnim predavanjem u prostorijama HPD „Kozjak“ na planinarskom domu Putalj, Kaštel Sućurac.
Teoretski dio nastave ili predavanja će se održavati u prostorijama Društva (Šetalište Gojača 13 c) i na pl.domu Putalj. Praktični dio nastave ili vježbe održavati će se vikendom na terenu – izletima organiziranim za školu ili u suradnji s ostalim članovima Društva (8 izleta). Školu izvode iskusni planinari HPD „Kozjak“.

Informacije i prijave:
IVICA PERKOVIĆ: 098 979 9587
ANA LAZARUŠIĆ: 091 192 5273


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij