hren
 

PROGRAM U KAŠTEL SUĆURCU
Kao i u godinama ranije i ove se godine u Kaštel Sućurcu, 28. rujna, održava komemorativni spomen na fra Bernardina Sokola, časnog franjevca, kojeg su komunisti ubili na današnji dan 1944. godine, a komemorativni skup održava se na poticaj mještana Sućurca, rodbine i  Društva za očuvanje kulturne baštine Kaštela  “Bijaći“.

Ovogodišnji komemorativni spomen, uvod je u 130, obljetnicu rođenja fra Bernardina Sokola, koja će se obilježiti slijedeće godine.

Program ovogodišnjeg obilježavanja započinje u 17.30 sati kod kiparskog poprsja fra Bernardina Sokola u Kaštel Sućurcu, a nastupit će župni zbor 'Sveti Juraj' iz Kaštel Sućurca, održat će se liturgijska molitva koju će obaviti don Ivan Delić, nakon čega slijedi kratko izlaganje Tonča Burića o fra Bernardinu.

Sveta misa za dušu fra Bernardina Sokola služit će se u župnoj crkvi u Kaštel Sućurcu u 18 sati, a predvodit će je župnik don Ivan Delić.

Nakon svete mise, u crkvi slijedi „Sjećanje na fra Bernardina u riječi i glazbi“, a nastupaju Špiro Boban, operni pjevač HNK Split, fra Bernardin Škunca s kratkim izlaganjem „Ususret velikom obilježavanju 130. obljetnice rođenja fra  Bernardina Sokola“, pjesnik Miroslav Luketin Sarajčev, Vladan Vuletin s kratkim izlaganjem „ Fra Bernardin Sokol u krugu kaštelanskih crkvenih glazbenika“, fra Ivan Peran te fra Stipica Grgat s kratkim izlaganjem „Glazbeni oris fra Bernardina Sokola“.

Treba napomenuti da su predstavnici društva Bijaći, franjevaca i mještana Sućurca, prije četiri dana posjetili mjesto na kojem je ubijen fra Bernardin Sokol, kod otočića Badije te u more položili vijence u znak sjećanja i pijeteta. U nastavku pogledajte nekoliko fotografija iz Orebića...


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij