HUMANI RAZLOZI ODGODE
Uznemirujući trenuci deložacija, koje u posljednje vrijeme možemo pratiti u medijima diljem Hrvatske, iako su bili očekivani u četvrtak ujutro i u Kaštelima, na sreću većine ipak su izostali.

Prema sudskoj odluci, u četvrtak ujutro u Kaštel Novom je trebala biti izvršena deložacija Kaštelanke M.B., zbog problema nastalih u financijskom odnosu s jednom od štedno-kreditnih zadruga u likvidaciji.
Kaštelanka je u danima prije potražila pomoć i od aktivista Živog zida, no članovi ove političke opcije, kojima je jedan od ciljeva sprječavanje nasilnog iseljavanja ljudi iz njihovih domova, bili su zauzeti na drugim lokacijama pa je Kaštelanka, koja najavu deložacije nije objavila niti susjedima, ovrhovoditelje dočekala tek u društvu dvoje novinara.

Kako bi najavljena deložacija bilo uspješno provedena u Kaštel Novom su se ovog jutra našli ovrhovoditelji, ovlaštenici suda, liječnik, policijski službenici i djelatnici tvrtke za preseljenja.
Nakon što su ušli u obiteljsku kuću te razgovarali s vlasnicom i nakon pregleda od strane liječnika, zaključeno je kako se zbog utvrđenog stanja deložacija odgađa ili kako su nam neslužbeno kazali, odgađa se iz humanih razloga.

Za sada Kaštelanka tako ostaje u svom domu gdje će čekati rasplet situacije, s obzirom da je na više adresa uputila zahtjeve o zaštiti svojih prava.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij