hren
 

SJEĆANJE NA DAN NJEGOVE SMRTI
Sjećanje na nasilnu i mučeničku  smrt fra Brnardina Sokola ove je godine započelo polaganjem vijenca u more pored otočića Badije, na mjestu na kojem je fra Bernardin ubijen bacanjem u more s kamenom oko vrata, a nastavljeno je prigodnim programom u Kaštel Sućurcu.

U organizaciji društva Bijaći, pored biste fra Bernardina Sokola u sućuračkoj Gospojskoj štradi, okupili su se štovatelji ovog duhovnika, predstavnici njegove obitelji i drugi, pri čemu je odrješenje molio župnik don Ivan Delić.
Uz prigodne govore, u kojima je naglašeno kako je ovo događanje uvod u u poseban jubilej, 130 godina od rođenja fra Bernardina Sokola, Jubilej se obilježava slijedeće godine te će,kako je naglašeno, uz visoko pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, u narednom periodu biti organiziran cijeli niz događanja vezanih uz život i djelovanje fra Bernardina Sokola.
Sve nazočne ovom su prigodom pozdravili fra Bernardin Škunca te prvi potpredsjednik Bijaća Mili Bratinčević, a fra Bernardina su se prisjetili i predstavnici gradske vlasti, na čelu s dogradonačelnicom, Jadrankom Matok – Bosančić te predstavnici prijateljskog Kistanja.

Svetu misu u župnoj crkvi služio je fra Šimun Škibola, a o liku i djelu fra Bernardina, kroz kratka izlaganja, govorili su fra Bernardin Škunca i fra Stipica Grgat.
U umjetničkom dijelu programa, ovog su dana nastupili zbor župe Sv. Jurja, Špiro Boban i Miroslav Luketin Sarajčev.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI: