IZ KANTUNA O SVEMU, SVAČEMU I SVAKOME
Proslijedi ponekad taj dobar osjećaj koji ti se slio niz leđa poput vode tekućice na koju si navikao. Koju svojataš kao prirodnu i ne znaš za led. Proslijedi koju pohvalu onom do sebe. Reci ženi da je posebno lijepa u te neke dane... Kako joj voliš sijede kose jer ti je dozvolila da baš uz tebe postoje, zahvali joj za obroke (pa i one presoljene i nesoljene), za ljubav.

Reci  čovjeku da  si uz njega sigurna i kako si mu u  pogledu ušuškana kao u utrobi majke. Pokaži mu da znaš koliko vrijedi svaka kap znoja koja ga umije dok vam kruh donese. Djetetu podaj milovanja. Lijepu riječ ohrabrenja, šta te košta? Proslijedi. Ono dobro što ti je u porama, još otkad si sam bio dijete. Obrisane suze, povijena koljena, makar i klimava uvjerenja o ljepoti svijeta-proslijedi.

Svo to dobro što te taklo, šalji dalje.

Pregledaj malo svoj dom. Koliko te stvari samo opterećuje. Svi ti predmeti koji ti možda  ne znače ništa, a drugome bi  svijet okrenuli. Znaš da tvoja prijateljica žudi za tim svijećnjakom, jer joj je svijetlo potrebno u mraku u kojem je zaglavila, proslijedi. Daj!  Neka bude od srca.

Prepuni ormari nad kojima šiziš svakog dana kako nemaš što obući.....a unutra šal za Sandru (koja voli da je toplo preko štitnjače, haljina u koju odavno ne staneš ,a Maja ide na prvi rendes nakon bolnog razvoda i njoj je kao salivena... Proslijedi. Školske udžbenike svog djeteta od lani, školsku torbu koja je još dobra, odjeću, torbe... Sadnice biljki koje ti tako uspješno ploda daju svake godine, sjeme koje vrijedi.

Sobe okupirane igračkama koje kupe prašinu i odavno se vaša djeca s tim ne igraju, a  druga djeca žude za Bobom graditeljem kojeg više nema u dućanima. Naučite djecu dok su mala i postat će im to nešto najprirodnije na svijetu.

Imaš neku dobru priču koja ti je pomogla? Ispričaj je kome misliš da treba. Preporuči knjigu, dobar film koji te presložio u neku bolju tebe.

Ne svojataj. Prolazni smo na ovome svijetu. Neće nas pamtiti po suknjama, torbama, po 35 vaza za cvijeće koje nam pune police. Pamtit će nas po onome što smo im slili niz leđa poput vode tekućice, pogotovo one lijepe i tople na koju možda nisu navikli. Ostavi trag. Privikavaj ovaj svijet na bolje.

Budi čovjek. Proslijedi!


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij