DVOSTRUKO DULJE OD ROKA
Nakon sedam i po mjeseci uklonjena je privremena prometna signalizacija i omogućen normalan protok prometa na 230 metara dugom dijelu Ceste dr. Franje Tuđmana u Kaštel Sućurcu, od Gospice do Doma zdravlja.

Radovi na rekonstrukciji tog dijela prometnice započeli su krajem veljače, a obuhvatili su rekonstrukciju kolnika, polaganje oborinskog kolektora i uređenje oborinske odvodnje te izgradnju nogostupa.
Navedene radove izvodila je splitska tvrtka Point, a umjesto nešto manje od predviđena četiri mjeseca trajali su dvostruko dulje i to zbog odluke Grada da se, uz utvrđene radove, obavi i izgradnja fekalnog kolektora na tom dijelu, ali i zbog kašnjenja izrade prometnog elaborata i problema u izvedbi radova, što se stavlja na dušu izvođača radova.

Ovo je tek dio planiranih radova na uređenju najistočnijeg dijela Ceste dr. Franje Tuđmana, a planiran je i njihov nastavak na dionici Mrtvenice-Gospica, no,  kad će on uslijediti ovisi o programu izgradnje komunalne infrastrukture, koji se mora naći pred gradskim vijećnicima.
Vrijednost dosadašnjih radova iznosila je 2,5 milijuna kuna, a iako je navedeni dio ceste otvoren za promet, još uvijek nije uređena potrebna horizontalna prometna signalizacija.

Foto: kastela.hr


KOMENTARI: