hren
 

AUDICIJA ZA NOVE GLAZBENIKE
HGD "Biranj" u nedjelju, 29. listopada organizira audiciju za prijem novih članova - polaznika Škole glazbe. Audicija će se održati u prostorima društva u dvorcu Vitturi u 17 sati, a biti će testirani sluh i osjećaj za ritam budućih polaznika.

Audiciju će voditi prof. Nikolaj Drongovskij koji će na Školi glazbe raditi kao prof. limenih puhača (truba, trombon, euphonij, horna i tuba) i prof. Ivana Bandalo koja će podučavati drvene puhače (klarinet, saxofon). Priključiti će im se i prof. Ana Mimica - Vrvilo i prof. Dijana Vinčić.

HGD "Biranj" ima osigurane instrumente za sve polaznike Škole glazbe koji na audiciji pokažu da imaju potrebne sposobnosti za sviranje puhačkog instrumenta i ti će im instrumenti biti povjereni bez naknade. Mjesečna članarina za polaznike biti će 80 kn.

HGD "Biranj" je već desetljećima jedan od najboljih hrvatskih puhačkih orkestara, sudjeluju na brojnim koncertima i natjecanjima. Samo u zadnjih 5 godina pobijedili su na Srednjeeuropskom puhačkom natjecanju, na Državnom natjecanju RH i osvojili drugu nagradu na velikom natjecanju u Italiji i na Srednjeeuropskom puhačkom natjecanju, kao i dvije prve nagrade Hrvatskog društva skladatelja. U 2017. godini orkestar je posjetio Italiju, natjecao se, te posjetio "Gardaland" i Veneciju i nastupio u dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu kao najbolji orkestar RH iz 2016. god..

Brojni su koncerti i nastupi u zavičaju i diljem Hrvatske. U društvu se osobito njeguje rad s mladima i međusobno druženje svih generacija glazbara.

Iz HGD "Biranj" pozivaju sve zainteresirane buduće glazbare da dođu na audiciju 29. lipnja u 17 sati u dvorac Vitturi.


KOMENTARI: