NEDJELJOM U 2
Nakon ovonedjeljne emisije „Nedjeljom u 2“, u kojoj je gostovao hrvatski branitelj Predrag Mišić, više braniteljskih udruga i koordinacija udruga, kao i pojedinci kroz pokrenutu peticiju,  izrazili su svoje nezadovoljstvo tražeći od vodstva Hrvatske radio televizije smjenu urednika i voditelja emisije, Aleksandra Stankovića, za kojeg tvrde da je tijekom razgovora „provlačio svoju tezu o građanskom ratu u Hrvatskoj“.  Među onima koji su se obratili HRT-u i ravnatelju  Kažimiru Bačiću je i Koordinacija braniteljskih udruga Kaštela.

- U nedjeljnoj emisiji Aleksandra Stankovića NU2 (19. Studenoga 2017.), gostovao je hrvatski branitelj srpske nacionalnosti gosp. Predrag Mišić Peđa.

Upravo tijekom dana sjećanja na strašnu tragediju stanovnika Vukovara i Škabrnje, bestijalnih masakriranja i klanja branitelja i civila, silovanja, etnocida i kulturocida od strane tzv. JNA i četnika, a sve u skladu s velikosrpskom politikom, na nacionalnoj i javnoj Hrvatskoj televiziji, Stanković, koristeći osobnu i obiteljsku tragediju gosp. Mišića, uporno inzistira i sugerira sugovorniku ( i javnosti ) da se radilo o građanskom ratu u Hrvatskoj.
Prkosno promovirajući hrvatskoj javnosti teze iz Memoranduma SANU 2. Stanković vrlo dobro zna što se nalazi u  Deklaraciji o Domovinskom ratu ( jednoglasno izglasanoj u Hrvatskome saboru ), u presudi
Međunarodnog suda u Haagu ( obrazloženju osobađajuće presude hrvatskim generalima, gdje se imenuje agresor ) i što je u živoj memoriji hrvatskoga naroda i svih hrvatskih građana, osobito u Vukovaru kojeg su razorile elitne gardijske brigade tzv. JNA, ispraćene cvijećem iz Beograda.

U svakoj demokratskoj i pravnoj državi, pa i u našoj, ne može se tolerirati na javnoj i nacionalnoj televiziji ponižavanje temeljnih nacionalnih vrijednosti! Oko tih vrijednosti smo u najvišem zakonodavnom tijelu, Hrvatskome  saboru, postigli nacionalnu suglasnost  da je "Republika Hrvatska vodila pravedan i legitiman, obrambeni i osloboditeljski, a ne agresivni i osvajački rat prema bilo kome, u kojem je branila svoj teritorij od velikosrpske agresije unutar međunarodno priznatih granica“, kako navodi članak  2. Deklaracije o Domovinskom  ratu.
Ovdje nije riječ o novinarskoj slobodi ili slobodi mišljenja, ovdje se radi o Stankovićevom pokušaju izjednačavanja žrtve i agresorske Srbije i Crne Gore, otvorenoj promociji programa Velikosrpske politike i programa SANU na HRT-u.

Stoga, tražimo smjenu voditelja emisije „Nedjeljom u 2“, a ukoliko HRT to ne učini, tražimo smjenu glavnog ravnatelja HRT – stoji u dopisu, koji je u ime Koordinacije braniteljskih udruga Domovinskog rata Kaštela, potpisao predsjednik Mirko Sušac.


KOMENTARI: