hren
 

OD POČETKA PROSINCA DO SVETA TRI KRALJA
Grad Kaštela utvrdio je raspored ovogodišnji blagdanskih događanja, nazvanih Božićni program 2017. u kojem se nalazi niz događanja, a koje će se održati u vremenu od 2. prosinca do 6. siječnja.

Program započinje svečanim otvaranjem Božićnog grada, ove subote,  a u nedjelju je paljenje prve svijeće na gradskom adventskom vijencu.
U danima i tjednima koji slijede Kaštelane i goste očekuje kulturno – umjetnički program, vjerska događanja, sportske igre i drugo, u kojima će sudjelovati udruge s područja Kaštela te gosti.

Dio svog rada tako će pokazati KUD Karol Woytila, udruga Sv. Jeronim, KUD Putalj i drugi, a članovi pojedinih udruga, institucija i pojedinci ove će godine po prvi put sudjelovati u dočeku svetog Nikole u Kaštel Sućurcu. Sveti Nikola u Sućurac stiže brodom, dok će Lukšićani svetog Nikolu, koji stiže u kočiji. dočekati kao i u godinama ranije, na svom brcu.
Lukšićani će, prema tradiciji, organizirati i doček svete Luce, a tamošnji ribari i lovci za Svetog Nikolu i Svetu Lucu, organizirat će i pučke fešte.

Prema programu, članovi karnevalskih udruga ogledat će se u humanitarnim igrama karnevalista, a tijekom svakog narednog vikenda u Božićnom gradu održat će se koncerti  više glazbenika i grupa.
Isto tako, svakog tjedna palit će se po jedna adventska svijeća, dok će dodatnog kulturnog programa u navedenim danima biti i u kaštelanskom župnim crkvama.

Cijeli popis događanja pronađite u našoj rubrici VODIČ


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij