NAREDNIH MJESEC DANA, CENTRALNA DOGAĐANJA ĆE BITI NA BRCU U STAROM
Kraćim prigodnim programom te cjelovečernjom muzikom uživo u subotu je otvoren kaštelanski Božićni grad, čije će centralno događanje biti u Kaštel Starom na brcu. Uz prigodnu pozornicu smjestile su se okićene popularne drvene kućice iz kojih su mirisali kuhano vino, fritule, kobasice i sve ono što će, do Sveta Tri kralja, ponuditi ugostitelji. Iako je na samom otvaranju bila tek nekolicina ljudi, koji su pozdravili nastup Kaštelanskih mažoretkinja, nešto kasnije, nastup Mira Boema i njegove grupe, zagrijala je mnoge koji su ovu subotu, odlučili provesti na brcu u Starom.

- Dobra večer, dragi prijatelji želim vas pozdraviti i izraziti dobrodošlicu na otvaranju  Božićnog grada, veselim se što smo svi zajedno ovdje dio ove Božićne priče koja je, kako mi se čini, ove godine bogatija i raskošnija – kazala je na samom otvaranju, dogradonačelnica Jadranka  Matok-Bosančić   i dodala da tome možemo zahvaliti brojnim kaštelanskim udrugama, glazbenicima i svim drugim pojedincima. Veselimo se ovoj gastronomskoj ponudi, naših Božićnih kućica čiji se miomirisi već čuju ovdje na Brcu. Živi i veseli bili, očekujmo čaroliju Božića i uživajmo svi zajedno – poručila je Matok-Bosančić.

Uz centralno događanje Božićnog grada u Starome, u Novome će se paliti Adventske svijeće svake nedjelje u 17 sati, dok će se zadnja Adventska svijeća upaliti u subotu u 18.30, dan prije Badnjeg dana..

-Od prošle godine paljenje Adventskih svijeća upriličujemo u Đardinu u Novome i osim župnika koji su se vrlo rado odazvali, sudjeluju crkveni zborovi i pučki pivači, odnosno klape koje pjevaju tradicionalne napjeve, prigodne tim datumima, predbožićnim – kazala je predsjednica TZ Kaštela Nada Maršić i pozvala sve da se priključe događanjima koji se organiziraju u sklopu Božićnog grada u Kaštelima.

Dodajmo i kako su  kaštelanske udruge u gradskom izložbenom prostoru na brcu, lijevo od kućica, izložile adventske vijence te blagdanske suvenire i dekoracije koji su izradili njihovi članovi, a tijekom večeri upoznali smo i goste iz Njemačke koji već petu godinu za redom tijekom zime dolaze u Kaštela te, kako kažu, rado posjećuju kaštelanske manifestacije.

Foto: Luka Ištuk (PGK)

 


KOMENTARI: