U NOVSKOM ĐARDINU
Uz prigodne božićne pjesme pučkih pivača i crkvenog zbora iz Kaštel Novog, kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović upalio je prvu Adventsku svijeću u Đardinu uz mnoge mještane koji su uveličali paljenje svijeće, svijeće koja donosi nadu, pojasnio je župnik, don Darijo Čorić.

- Ovu prvu Adventsku svijeću želimo upaliti za cijeli grad Kaštela jer paleći ove svijeće iščekujemo onaj trenutak kada se sjećamo kako je svijetlost u osobi Isusa Krista  došla na ovaj svijet – kazao je don Darijo i dodao kako se prvom nedjeljom Došašća u našoj splitsko – makarskoj nadbiskupiji otvorila godina majčinstva.

- Drago mi je vidjeti večeras vas majke jer je povezano sa ovom adventskom svijećom. Majka je ona koja daje svijetlo i toplinu svome obiteljskome dome –  istaknuo je don Darijo i poručio da svoje svijetlo dobrote i ljubavi svi zapale u svome srcu i podijele ga s drugima.

Nakon paljenja prve od četiri svijeće koje su svoje mjesto našle na prigodno ukrašenom vijencu kojeg su izradile vrijedne ruke srednjoškolaca kaštelanske škole Braća Radić, svojim sugrađanima se obratio i gradonačelnik Denis Ivanović.

-Vrijeme je Adventa, vrijeme priprave za nama, mogu reći najdraži blagdan koji slavimo, blagdan Božića. Želim nam svima da se što bolje pripravimo i da ovo vrijeme proživimo sa što manje stresa, a više mira i radosti – poručio je gradonačelnik Denis Ivanović.

Druženje je nastavljeno uz božićne pjesme i besplatno kuhano vino.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI: