hren
 

LAŽNO PREDSTAVLJANJE
HZZO upozorava građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane nepostojećih djelatnika Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje koji obilaze kućanstva i naplaćuju dugovanja dopunskog zdravstvenog osiguranja na licu mjesta uvjeravajući naše osiguranike da na taj način nemaju dodatnih troškova suda i ovrhe.

Nakon čitavog niza upozorenja ovih dana smo ponovo dobili dojavu naših osiguranika kako na području Vinkovaca nepoznata osobe obilazi domove građana lažno se predstavljajući kao djelatnik HZZO-a i naplaćuje dugovanja dopunskog zdravstvenog osiguranja.
Ističemo da djelatnici HZZO ne obilaze kućanstva i ne potražuju dugovanje za dopunsko zdravstveno osiguranje, već se radi o lažnom predstavljanju i upotrebi imena HZZO-a bez ikakve osnove i u svrhu obmanjivanja osiguranih osoba.

Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i poslove dopunskog zdravstvenog osiguranja isključivo na lokacijama ispostava i područnih službi, a ne na kućnim adresama. Osim što djelatnici HZZO-a ne obilaze osigurane osobe u svrhu naplate potraživanja dopunskog zdravstvenog osiguranje, ne bave se ni preporukom i prodajom bilo kakvih zdravstvenih usluga, proizvoda i slično. Građane koji se nađu u spomenutoj situaciji pozivamo da pokušaj prijevare prijave policiji, navodi se u priopćenju HZZO-a.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij