U SUSRET BLAGDANIMA
Ovog petka, 22. prosinca,  tijekom poslijepodnevnih i večernjih sati, bit će živo diljem Kaštela, u Starom će se dijeliti bakalar, u Sućurcu će nastupati mažoretkinje, u Štafiliću pjevati Bijaćka vila, a aktivno će biti i u Božićnom gradu.

U Starom bakalar – odgođen igrokaz

Na brcu Kaštel Starom u 17 sati, u organizaciji  PŠK Srdela dijelit će se vino, kruh i oko 600 porcija bakalara. Bakalar će dijeliti članovi Srdele i predstavnici Grada Kaštela.
Ovom prigodom, svi koji to žele, moći će ostaviti donacije koje će biti dodijeljene socijalnoj samoposluzi u Kaštelima.

– Prošle godine smo donacije od bakalara prikupljali za obnovu vodotornja u Vukovaru, a ove godine sredstva idu socijalnoj samoposluzi. Cilj nam je najpotrebitijim Kaštelanima uljepšati nadolazeće blagdane – poručili su organizatori iz PŠK Srdela.

Nakon podjele bakalara na brcu u Starom trebali su se predstaviti članovi udruge Sv. Jeronim iz Kaštel Gomilice, ali taj je događaj prebačen na utorak u crkvu u Kaštel Novom o čemu ćemo izvijestiti naknadno.

Mažoretkinje i zbor

Kaštelanske mažoretkinje, u 19.30 sati, u kinu Sv. Juraj u Kaštel Sućurc, održat će svoju tradicionalnu Božićnu priredbu
I ova priredba je humanitarnog karaktera jer će svi gosti imati priliku donirati novčane priloge za pomoć u liječenju malenog Tonija Jankovića iz Kaštel Gomilice.

Večer će svojim koncertom, u 19.30 sati, u crkvi u kaštel Štafiliću, završiti Hrvatsko pjevačko društvo Bijaćka vila.


KOMENTARI: