Pred nama su blagdanski dani u kojima i kroz operativnu akciju „Mir i dobro“ policija nastoji građanima Republike Hrvatske i svima koji se u njoj zateknu pružiti najviši mogući stupanj sigurnosti. Dio sigurnosti kao općenitog pojma je sigurnost cestovnog prometa, pa je zaštita svih njegovih sudionika od agresije i kršenja prometnih propisa uzrokovanih neodgovornim ponašanjem pojedinaca, bitna zadaća policije.

S ciljem zadržavanja razine sigurnosti cestovnog prometa na što je moguće višoj razini, dana 23. prosinca 2017. godine (subota) na cijelom području Republike Hrvatske provest će se akcija u prometu u smislu kontrole poštivanja propisa vezanih za alkohol, korištenje sigurnosnih pojaseva i zaštitnih kaciga, korištenje mobitela i za poštivanje ograničenja brzine, odnosno propisa čije kršenje uzrokuje najteža stradavanja. Akcija će trajati od 10 do 14 sati.

U akciji će sudjelovati i osobe iz javnog života, te će na lokacijama policijskih nadzora, vozačima čije ponašanje u prometu bude uzorno, odnosno u skladu s propisima, odnosno  tzv. „dobrim vozačima“  uručivati prigodne poklone (privjeske)  i s vozačima izmijeniti pokoju riječ.

U akciji na području PU splitsko-dalmatinske sudjelovati će Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije, Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Grada Splita, Ana Krolo, novinarka Slobodne Dalmacije i  Dante Stipica, vratar HNK Hajduk.


KOMENTARI: