ŽENA KOJA JE UJEDINILA LJUDE VELIKOG SRCA
Iako su joj u proteklih nešto više od šest mjeseci bile upućene dobre želje i molitve njenih brojnih sugrađana, građana iz drugih dijelova Hrvatske  i svijeta, hrabra supruga i majka četvero djece,  Ivana Boras, izgubila je tešku životnu bitku s opakom bolešću. Ivana je drugog dana ove godine, u utorak ujutro, preminula u svom domu u Kaštel Kambelovcu, do zadnjeg trena okružena ljubavlju svojih najbližih.

Priču o Ivani, 33-godišnjakinji iz Kaštela, koja se nešto više od godinu dana bori s opakom bolešću i metastazama na mozgu, Portal i drugi mediji objavili su u lipnju ove godine, a povod je bilo pokretanje humanitarne akcije od strane njenih školskih prijateljica iz kaštelanske gimnazije, kako bi dobila priliku za skupocjene terapije koje bi joj produžile život.

Kako nam je Ivana tada kazala, znala je da ishod njene bolesti nije optimističan, ali postojala je mogućnost da život produži određenim terapijama i što duže bude uz svoju djecu.

U akciju prikupljanja sredstava tada su se uključili mnogi Kaštelani, pojedinci, udruge, ustanove, društva, gradski dužnosnici, a u akciju se uključio i veliki broj građana diljem zemlje i svijeta, a među njima i prijatelji Vukovarci na čelu s Predragom Mišićem, koji su se došli posebno upoznati s Ivanom.
Akcija se provodila u udruzi Sv. Jeronim, a prikupljenim sredstvima Ivana je imala osigurano plaćanje nekoliko terapija.

Upravo je ovih dana, nakon određene dijagnostike i nalaza, trebalo biti odlučeno u kom smjeru bi liječenje išlo dalje, no bolest nije dozvolila još malo nade za Ivanu, njenu obitelj, prijatelje i sve one što su je upoznali kada je akcija krenula.
Ivana je nedavno izrazila želju i za ponovnim susretom s novinarima, kako bi javno od srca zahvalila svima koji su se akciji odazvali i u njoj sudjelovali na bilo koji način, a novinarima ostaje da njenu želju na ovaj način prenesu svima.

Ivana Boras ostat će zapamćena kao hrabra žena čija je sudbina još jednom povezala sve Kaštelane i ljude velikog srca.


KOMENTARI: