hren
 

POTPISANI UGOVORI GRADA I STIPENDISTA
Gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović i 119 učenika i studenata, danas su u Gradskoj vijećnici u Kaštel Sućurcu potpisali ugovore o stipendiranju u ovoj akademskoj i školskoj godini.

Grad Kaštela ove je godine za stipendiranje učenika i studenata izdvojio u proračunu oko 800 tisuća kuna, koje su bile namijenjene za 60 stipendija prema uspjehu te za 60 stipendija prema socijalnom statusu.
Zbog manjeg broja prijava prema socijalnom statusu, prema odluci gradonačelnika ove je godine dodijeljeno 39 stipendija za socijalno potrebite te čak 80 stipendija prema izvrsnosti.

- Posebno nam je drago da je bio manji broj prijava prema kriteriju socijalnog statusa . Nakon što je utvrđeno tko od studenata prelazi bodovni pra gradonačelnik je donio odluku da se stipendije raspodjele tako da se ipak dodijeli ukupan utvrđeni broj stipendija, .nešto više prema izvrsnosti. Drago mi je što su stipendije dobili stvarno odlični studenti i učenici, s visokim prosjecima ocjena, što nam je na ponos – kazala je pročelnica Sandra Zokić, koja je s gradonačelnikom i Matom Barunom stipendistima podijelila ugovore.

Visina stipendije za učenike iznosi 400 kuna mjesečno, a za studente 800 kuna, koje će, kako su nam studenti kazali, makar malo popraviti njihove budžete.

- Nije riječ o nekim prevelikim novcima, ali kako nam obveze na fakultetima ne omogućavaju neku dodatnu zaradu za popravljanje studentskih budžeta, sve dobro dođe i hvala im na tome – kazali su nam neki od studenata.

Gradonačelnik Denis Ivanović ovom je prilikom čestitao učenicima i studentima te naglasio kako Grad Kaštela sve više ulaže u mlade. Ovogodišnjim stipendistima poželio je i daljnji uspjeh u školovanju izrazivši nadu da će i slijedeće godine većina od njih biti gradski stipendisti.

Stipendije će ove godine primati 37 učenika i 82 studenta s područja grada Kaštela, koji ne primaju niti jednu drugu stipendiju.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij