hren
 

Tradicionalni koncert klape Neverin iz Kaštel Lukšića održat će se na blagdan Bogojavljenja, u subotu,6. siječnja u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kaštel Lukšiću s početkom u 18 sati. Gosti Neverinkama ovoga puta bit će oktet Delmati iz Solina.

Klapa Neverin iz Kaštel Lukšića osnovana je krajem 2003., a početkom 2004. god. održala je svoj prvi božićni koncert u župnoj crkvi u Kaštel Lukšiću.
U posjedu su velikog broja najsjajnijih odličja na festivalima, a s najvećim ponosom ističu peterostruku pobjedu na Festivalu dalmatinskih klapa-Omiš. Uz mnogobrojne nagrade na festivalima svrstavaju se među najtrofejnije ženske klapeoko 40 osvojenih nagrada i priznanja.Dodijeljene su im i dvije nagrade grada Kaštela za izniman doprinos kulturi grada te plaketa za izniman doprinos klapskoj pjesmikoju im dodjeljuje Festival dalmatinskih klapa- Omiš.

Oktet Delmati nastao je u Solinu početkom 2016. s ciljem očuvanja i promoviranja hrvatske glazbene baštine i djela domaćih autora koji su unatoč neupitnoj vrijednosti još uvijek slabo poznati ili nepoznati domaćoj, a još više glazbenoj javnosti izvan Hrvatske. Imenom Delmati želi se dati do znanja u okružju kakvih kulturnih korijena živimo evocirajući ime prastanovnika velikog dijela hrvatskog prostora te istodobno iskazati počast Ljubi Stipišiću Delmati, našem poznatom skladatelju, melografu, slikaru i neumornom borcu za očuvanje svekolike dalmatinske i hrvatske nematerijalne kulturne baštine.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij