RATNIH DANA PRISJETILI SE I KAŠTELANI
U organizaciji UHDDR Poličnika i Općine Poličnik, u srijedu je obilježena 26. godišnjica obrane Poličnika, a u sjećanje na vrijeme kada je u žestokim borbama u Domovinskom ratu zaustavljena velika agresija nadmoćnih srpskih snaga na Suhovare i općinu Poličnik.

U svečanosti i prigodnom programu sudjelovalo je više od 20 izaslanstava, među njima i predstavnici svih ratnih postrojbi koje su se tijekom nekoliko godina borile na ovom području te članovi obitelji i prijatelji brojnih ratnika koji su na ovom prostoru položili svoje živote u obrani zemlje.
Kaštelansko izaslanstvo, baš poput kaštelanskih ratnika tih godina, bilo je među najbrojnijima, njih čak 80 stiglo je u Poličnik i Suhovare.

Misu zadušnicu  predvodio je župnik don Damir Juričin, a izaslanstva su položila vijence i upalila svijeće  kod spomenika poginulim braniteljima u Suhovarama i uz središnji križ kod župne crkve Sv. Nikole u Poličniku.
U ime Grada Kaštela, kaštelanskih branitelja i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vijence su položili zamjenik gradonačelnika Grgica Benutić, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Mirko Sušac te predsjednik kaštelanske Hvidre Draško Mihaljević i izaslanstva pojedinih udruga.

Foto: Ante Leko


KOMENTARI: