PRIPREME ZA NAJLUĐE VRIME U GODINI
Tek što su završili božićni i novogodišnji blagdani, kaštelanske udruge o maškara uhvatile su se u koštac s pripremama za preuzimanje vlasti u gradu, a prema planu, trenutnu gradsku vlast smijenit će 19. siječnja.

Kaštelanska krnjevalska udruga Poklade iz Donjih Kaštela, krnjevalska udruga Polantana iz Kaštel Kambelovca te krnjevalska pučka udruga Kampanel iz Kaštel Sućurca već su utvrdile program ovogodišnjih krnjevalskih događanja, a na djelu je već i kreativnost njihovih članova koji i za ovogodišnje krnjevale pripremaju zanimljive, atraktivne i aktualne točke.

Nakon što preuzmu ključeve Grada i gradonačelnika Ivanovića i njegovu svitu pošalju na kraći odmor, prema rasporedu prvi krnjeval bit će Dičji krnjeval u Kambelovcu, koji će se u organizaciji Polantane održati 21. siječnja. Kambelovske maškare i njihovi prijatelji 11. Županijski i 23. Kambelovski krnjeval održat će 4. veljače, a tog dana održat će se i Dičji krnjeval Donjih Kaštela

Donjokaštelani ove godine posebno pripremaju Veseli dičji grad, odnosno posjete i zabave u dječjim vrtićima diljem Kaštela, kako nam je kazao Nikola Radić iz Poklada, svaki dan u drugom vrtiću, a održat će se i već tradicionalni maskenbal u školi Bijaći. U organizaciji Poklada tijekom cijelog vremena od krnjevalskih događanja, bit će zabave i akcije za sve generacije.

Članovi KPU Kampanel svoj Sućurački krnjeval održat će, prema tradiciji, subotu uoči pokladnog utorka, odnosno 10. veljače.
Zadnji ovogodišnji krnjeval u Kaštelima bit će Donjokaštelanski krnjeval u organizaciji Poklada, koji će se održati 13. veljače.

Kambelovske i donjokaštelanske maškare i ove godine, nakon svojih krnjevalskih povorki organizirat će i tradicionalne maskanbale, dok Sućurani o tom dijelu maškaranih događanja još nisu donijeli odluku.
U Donjim Kaštelima i Sućurcu već se na veliko radi na pripremama za izdavanja ovogodišnjeg Maškadura i Mašogadura, no kako nam je kazao Marin Bonacin iz Kampanela, još uvijek neće u tisak, jer nikad se ne zna može li upravo ovih dana „uletiti“ još koja dobra priča, koju bi svakako trebalo ispričati Kaštelanima.


KOMENTARI: