hren

IZ KANTUNA O SVEMU, SVAČEMU I SVAKOME
Kad bi iza svakog čovjeka za njega nastavila govoriti njegova djela onu identičnu  istinu u kojoj se ogoljen za života servirao, mogli bi reći da je taj život bio života pun. Kad bi nas nastavili čuvati u pričama s ljubavlju jer se nismo bojali vrištati na ono što nas je žuljalo, ni šaptati onima uz koje smo bili pahulje i maslačci na vjetrometini smišljenih horora.

Ovih dana otišao je Predrag Lucić. Čovjek koji je kulturu živio slobodom mišljenja, rasplesanim slovom i britkoćom uma. Čovjek koji se nije bojao reći govnu da je govno i da smrdi kao govno. Čovjek koji je iskazivao gađenje prema svakom obliku netolerancije, mržnje, nasilja i sirove gluposti. Jedan od onih zbog kojih novinarstvo još ima ikakvog smisla. Jer, ruku na srce, svatko danas može pisati na način da mu se pročešljaju misli, preoblikuju stavovi, cenzurira istina i plasira sranje! To nisu novinari, to su uvlačiguzice. Prodane duše za male pare. Lažljivci i dno dna.

Predrag je otišao i ostavio nas nama. Da šutimo ili govorimo, kako god.

S druge strane onaj šaketaš od ministra nije otišao odakle je trebao. On je i dalje na funkciji župana, jer je u 'Rvackoj sasvim legitimno izlemati ženu i biti župan. Dok god si u stranci kojoj takvi pogoduju, jer je to ima bit crtica u statutu, njemu je dobro. Sirovina kompleksaša u odijelu, još prljav i namašćen oko usta od požderane janjetine na naš račun. Meni osobno takvi likovi probude želju iskonskih žena. Onih amazonki. E tih! S druge pak strane ministrica obitelji je rekla da je „to tako u braku“. I ma kako je možda nezgodno izvučena ta rečenica iz konteksta- jako je nezgodna i totalno glupa! Razmišljala sam poslati jedan dopis na Vladu sa stvarnim datumom i stoljećem u kojem trenutno jesmo, jer se meni čini da to prvo trebaju pojmiti. Pa gledam i onu bidnu Blaženku kako euforično priča o reformi školstva! Ona iskreno vjeruje da se događa. O Bože, neka joj netko otvori oči. Kako i sama radim u školi, sretni smo kad dobijemo kredu. To je reforma školstva. O čemu bidna žena govori? Jeeeee.!!..Djeca će nam učiti informatiku od jeseni. Juuuhuu!!! Pa će ih učiti binarni sustav nula i jedinica kao što smo mi učili još u ranim devedesetima na onim računalima veličine manjeg dvosjeda. Predavat će to djeci koja sama programiraju od sedme godine, služe se internetom i koriste se računalima,tabletima, mobitelima bolje nego bon tonom. Hellou! To je vijest u 21.stoljeću. Pa da...u Rvatskoj je. U Hrvatskoj ne bi trebala biti.

Ali kako je kod nas na programu bar dvanaest vijesti dnevno to treba nafilati situacijama. Bilo kakvim. Zamazati oči. Prestrašiti male. Zadiviti naivne.

Kad bi iza svakog čovjeka za njega nastavila govoriti njegova djela onu identičnu istinu u kojoj se ogoljen za života servirao, mogli bi reći da je taj život bio života pun. Kad bi nas nastavili čuvati u pričama s ljubavlju jer se nismo bojali vrištati na ono što nas je žuljalo, ni šaptati onima uz koje smo bili pahulje i maslačci na vjetrometini smišljenih horora.

Ah....


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij