hren
 

NASTAVLJAMO S DOBROM PRAKSOM
Tijekom praznika i nakon njih, na našu je adresu stiglo nekoliko pitanja čitatelja, na koja vam donosimo tri odgovora iz Gradske uprave te jedan odgovor iz tvrtke promet, dok dio odgovora nadležnih, još nismo dobili.

- Kada se planira proširenje ulice Gaje Radunića u Kaštel Novom s obzirom da je kroz nju glavni silazak sa magistrale u Kaštel štafilić te je na njoj sa sjeverne strane postavljen znak za Kaštel Štafilić?

Ulica Gaje Radunića nalazi se u programu gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2018. Godinu.  Radunićeva ulica u Kaštel Novom (OS 5A) spaja Cestu dr. Franje Tuđmana na južnoj strani i Ulicu biskupa Pavla Žanića (loklana cesta L 67058) na sjevernoj strani. U 2018. godini planira se ishođenje građevinske dozvole i rješavanje dijela imovinsko-pravnih odnosa, a planirana investicija je 2.000.000 kuna.
Projektirana prometnica predviđena je za dvosmjerni promet, s dva kolnička traka širine 2,75 metara odnosno s kolnikom ukupne širine 5,50 metara. Cjelokupna prometnica projektirana je s obostranim pješačkim nogostupima. Duljina prometnice iznosi 540 metara.

- Kad će se napraviti nogostup, barem širine invalidskih kolica, u Rudinama?  Ne daj Bože da se uz to naprave i ugibališta za autobuse ili slučajno naprave crte na cesti koje se u ostatku Kaštela svake godine obnavljaju.

- Nogostup u Rudinama će se napraviti i urediti  kada se uvrsti u program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture koji donosi Gradsko vijeće.

- Gotovo polovica donjih nogostupa na staroj kaštelanskoj cesti u Kambelovcu i Gomilici nije uređena. S obzirom da je cesta na toj dionici rekonstruirana prije više od 10 godina,  kad će se posao završiti?

- Nogostup s južne strane u Kaštel Kambelovcu i Kaštel Gomilici rješavat će se sukladno raspoloživim financijskim sredstvima i riješenim imovinsko-pravnim odnosima – odgovorili su iz Grada,

- Tijekom nedavnih blagdana i praznika primjetili smo da su autobusne linije funkcionirale prema nekom „nepoznatom“ redu vožnje pa tako nismo mogli zaključiti kada i kako vozi linija broj 38. Što se događa s tom linijom?

- Vozni red određenih autobusnih linija, zbog manjeg broja putnika i slično, mijenja se tijekom školskih praznika, blagdana ili dijela sezone pa je tako bilo promjena i na navedenoj liniji. Početkom nove vastavne godine, od 15 siječnja, utvrđen je novi vozni red svih Prometovih linija pa tako linija broj 38, Split – Resnik i obratno, prometuje nekoliko puta radnim danom, jednom subotom, dok nedjeljom i praznikom ne prometuje.
Više podataka za sve linije možete vidjeti u novom voznom redu na linku - objasnili su u Prometu.

Vaša pitanja i nadalje možete postavljati putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Kontakt forme…


KOMENTARI: