hren

PREMA INFORMACIJAMA HGSS-A NEMA STRADALIH
Na području Veli vrj na Kozjaku, točnije istočno od planinarske staze Pejšin put koja vodi prema crkvici svetog Luke, u poslijepodnevnim satima došlo je do velikog odrona blata i stijena, u kojem srećom nitko nije stradao.

Prema riječima Mladena Mužinića iz HGSS-a Kaštela, sam poziv građana zaprimili su oko 15.50 sati, nakon čega su trojica njihovih članova izašla na teren kako bi provjerili je li se možda netko zatekao na tom području u trenutku kada je došlo do odrona, a kontaktirali su i članove Hrvatske vojske i  HPD-a Putalj, no prema njihovim saznanjima nitko se nije nalazio u blizini.

Članovi kaštelanske Gorske službe spašavanja ističu kako ovakvi odroni na našem području nisu česti, pa su stoga i iznenadili svih, a pretpostavljaju da ih je uzrokovala noćašnja kiša koja je stvorila velike količine blata. Ono je izazvalo pomicanje stijena, koje su se sručile sve do makadamskog puta, zajedno s tim velikim količinama zemlje, odnosno blata.

Kako je današnji sunčan dan u šetnju izmamio mnoge, prava je sreća da se nitko od planinara nije zatekao u neposrednoj blizini, no ovo je svakako upozorenje svima da budu oprezniji.

Foto: Ante Majić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij