hren
 

Danas su dodijeljene naknade najboljim kaštelanskim sportašima na osnovi ostvarenih rezultata u sezoni 2015/2016. Kategorizacije izdaje Hrvatski olimpijski odbor na osnovu osobnog zahtjeva svakog športaša i to od prve do sedme kategorije na osnovu kojih ostvaruju naknade. 

Izdaju se na osnovi Pravilnika i potvrde Nacionalnih saveza da su športaši u određenoj sezoni ostvarili pojedini rezultat. Tako je i Zajednica sportskih udruga Kaštela po postojećem Pravilniku na osnovi Rješenja HOO-a nagradila športaše od prve do četvrte kategorije i to njih ukupno 43 u 4 kategorije za što je izdvojeno oko 100 000 kn.

Najbolje kaštelanske sportaše na početku je predstavila predsjednica Zajednice sportskih udruga Kaštela Mirjana Milić i čestitala na ostvarenim rezultatima.

– Ponosan sam što ostvarujete sjajne rezultate i na taj način promovirate naša Kaštela jer zahvaljujući vašim odličnim uspjesima za naš grad se daleko čuje. Od srca vam hvala i čestitam na dobrim rezultatima, nastavite tako i dalje, a mi ćemo vas i dalje pratiti koliko god budemo mogli – izjavio je gradonačelnik Denis Ivanović.

– Lijepo je vidjeti mlade ljude koji su aktivni i koji na kvalitetan način provode svoje slobodno vrijeme u svrhu promidžbe zdravog načina života. Osim toga, postižete i zavidne rezultate što je za svaku pohvalu – poručila je sportašima zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić.

– Znam da ovo nije sve od vas, sigurna sam da možete dati još više i da nas nećete prestati veseliti odličnim rezultatima. Grad Kaštela za sport izdvaja značajna sredstva, a tako ćemo nastaviti i ubuduće – kazala je pročelnica UO za društvene djelatnosti i opće poslove Sandra Zokić.

IV. kategoriju vrsni sportaš dobilo je 13 igračica OK Cemex Kaštela, 10 igrača RK Ribola Kaštela, na osnovi nastupa u najvišem rangu natjecanja u Nacionalnom prvenstvu u sezoni 2015/2016, kao i Marin Vujić i Ljubenkov Mislav iz Judo kluba Dalmacijacenent osvojivši 3.mjesto na Prvenstvu Hrvatske u svojim kategorijama za sezonu 2016. Iznos naknade 1.743,00 kuna.

III. kategoriju vrhunski sportaš dobilo je 7 igračica OK Marina Kaštela na osnovi osvojenog drugog mjesta na Prvenstvu Hrvatske za sezonu 2015/2016, 7 igrača OK Mladost Ribola Kaštela na osnovu osvojenog prvog mjesta na Prvenstvu Hrvatske za sezonu 2015/2016, kao i Tena Lukas iz Tenis kluba Kaštela za osvojeno 1.mjesto na Prvenstvu Hrvatske za sezonu 2016 i Ante Batinić iz Judo kluba Kaštela za osvojeno 2.mjesto na Prvenstvu Hrvatske za 2016 u svojoj kategoriji. Iznos naknade 2.905,00kn.

II. kategoriju vrhunski sportaš dobio je Vladimir Lešić iz Pikado kluba Posejdon na osnovu osvojenog 1.mjesta na Europskom prvenstvu za 2016 godinu. Iznos naknade 4.067,00kn

I. kategoriju dobila je Lucija Brešković na osnovu osvojenog 3.mjesta na Europskom prvenstvu za slijepe i slabovidne u kategoriji do 70 kg za žene za 2016 godinu. Iznos naknade 5.810,00kn

Listu najboljih sportaša pogledajte u priloženom dokumentu

kategorizirani športaši za 2016- 2017.god

Izvor: Kastela.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij