hren
 

ODGOVORI NA DIO PITANJA
Tek nekoliko pitanja pristiglo je proteklih dana na adresu Portala grada Kaštela, a pitanja smo proslijedili nadležnima. Većinu odgovora iz Gradske uprave smo dobili no čekamo odgovore iz Eko agencije i Hrvatskih cesta.

Zanima me kada će se uvesti red u ulici Put  Kruševika u Kaštel Kambelovcu (poviše magistrale), auta po ulici parkirana su tako da se dva auta ne  mogu ni mimoići, a pogotovo kad naiđe školski bus?

Radi se o lošoj praksi naših sugrađana da automobile i ostala vozila parkiraju po ulicama umjesto u svojim dvorištima. Red se nastoji uvesti, a više reda u ulici  Put Kruševika u Kaštel Kambelovcu će se uvesti nakon izrade prometne studije u skladu s financijskim mogućnostima grada.

Kako se dječji vrtić Višnjica iz Raduna prema najavama seli u nove prostore koji se grade za njih i mjesni odbor, hoće li se program vrtića produžiti iz šestosatnoga u desetosatni program od iduće pedagoške  godine? To je svakako hitna potreba svim zaposlenim roditeljima vrtićaraca, kojih ima puno u Kaštelima,a šestosatni je program prekratak roditeljima koji rade pa se za čuvanje djece za preostale sate kad rade moraju snalaziti kako stignu.

Postojećom mrežom vrtića nije planirana promjena programa. Izgradnjom novog prostora djeca u postojećem programu dobit će bolje uvjete, ali program ostaje isti. U budućnosti možemo razmišljati o takvim koracima koje je svakako potrebno planirati u proračunu jer iziskuju više zaposlenih i veća financijska sredstva.

Grad Kaštela objavio je natječaj za prijem u službu novih komunalnih redara. Je li natječaj riješen i kada ćemo dobiti nove redare na ulicama?

Natječajni postupak je u tijeku. Rješenja o prijmu kandidata u službu donijet će se sukladno Zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi do kraja veljače ove godine.

Vaša pitanja i nadalje možete postavljati putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Kontakt forme…


KOMENTARI: