hren
 

ODRŽAN 37. DIČJI KRNJEVAL POKLADA
Kiša iz tmurnih oblaka, koji su se i ove nedjelje nadvili iznad Kaštela, ipak se zaustavila taman toliko dugo da propusti veselu povorku 37. Dičjeg krnjevala, koja je Donjokaštelansku rivu obojila svim mogućim bojama, te da male maškarice osude i zapale ovogodišnjeg krnju, koji je odmah izazvao različite komentare.

U razigranoj koloni, koja je kao i svake godine krenula od Lucijinog puta u Kaštel Štafiliću, predvođena Kaštelanskim mažoretkinjama i pod budnim okom ovogodišnje male kraljice Krnjevala Petre Vrgoč, svoje su šarene kostime u pratnji svojih teta i učiteljica ponosno prošetali mališani iz kaštelanskih gradskih i privatnih vrtića, osnovnih škola Bijaći i prof. Filip Lukas, kao i Doma za djecu Miljenko i Dobrila.

Riva je tako izgledala poput košnice, prepuna roditelja, djedova i baka koji su došli vidjeti svoje maškarice kako ponosno defiliraju u dugačkoj povorci, u kojoj su se i ovog puta našli brojni likova iz dječje mašte, te mališanima omiljenih crtića i bajki. A bilo je tu, osim već uobičajenih indijanaca i autohtonih hrvatskih kauboja, vilenjaka i šumskih patuljaka, malih arheologa i Irca, ali i hrvatskih kraljeva i kraljica, junaka djeci omiljenih tv serijala Nad Lipom 35 i Ratova zvijezda, malih ura ili satova, fidget spinnera, karotica, bubamara i leptira, jaja na oko...

Nakon defilea rivom, organizatori iz  KKU Poklade pobrinuli su se da se vesela atmosfera nastavi i na prostoru nekadašnjeg Plavog Jadrana, gdje pjesme, plesa i dobrog raspoloženja nije nedostajalo.

Na koncu za sve što je malim maškarama (ili nešto starijim) zadavalo brige, prema tradiciji pročitana osuda i spaljen ovogodišnjeg krnje, aktualna slikovnica. Jer kako su zaključile maškare, kao u starom filmu Imam dvije mame i dva tate, priči koja danas nikako ne drži vodu, „na parove razbroj se: mama jedan, mama dva, a za rodit dicu one zamole rodu“ pa su uz poruku „ti moš govorit kontra mene i kontra ćaće, matere i dice, ma neću da čujen ništa kontra moje slikovnice“ krnju spalili na lomači.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij