hren
 

NA KAMBELOVSKOM KRNJEVALU PREMIJER PLENKOVIĆ NA RUCI NOSIJA BALERINU, PREDSJEDNICU KOLINDU
Osuda je bila duga i temeljita, kriv je za velike nevolje koje su zadesile kambelovski svit i nije preostalo ništa drugo nego da ga spale, tog velikog Črva ća je kriv za sve i svašta.  Rova je i buža kanalizacije, uništava kambelovske palme, ždera je ribare, ljude s ovrhama, pa i tajkuna Todorića i još puno, puno toga stavilo mu se na teret. Odluka je to jasna i pravična za koju su se pobrinuli članovi KU Polantana, domaćina i ovogodišnjeg 12. županijskog i 23. kambelovskog krnjevala.

Dva sata maškarana povorka zabavljala je okupljeni svit, a ni kiša nije omela oko tristotinjak maškara da po planu kroz trinaest točki prodefiliraju iz Marine Kaštela, Cestom dr. F. Tuđmana preko Dudanovog putu pa do Brca u Kambelovcu gdje je uz popratne pozornice bila ona centralna. Na čelu povorke, kako to i obično biva, vijorila se visoko uzdignuta zastava KU Polantana u rukama Gage, a za njim stigle su i naše nezaobilazne, lijepe i talentirane kaštelanske mažoretkinje. Odmah potom uslijedila je kočija Živka Kapova koji je imao čast voziti starog gradonačelnika Denisa Ivanovića i novog Stipu Krokara, dok je kočija Vlade Perišina vozila ovogodišnju kraljicu krnjevala, prelijepu Ivanu Topić.

I ovogodišnji kambelovski krnjeval imao je zanimljive, maštovite i duhovite točke u kojima su sudjelovali uz domaćina KU Polantana, KUD Ante Zaninović, Udruga sv. Jeronim iz Gomilice, TKU Rašpin jute, Cirimigini iz Solina, Bellamusa iz Imotskog  i ekipa iz malog mista Brista. Imali smo priliku vidjeti savudrijske ribare, mlade Ultraše koji se ludo zabavljaju, gusare, stare maškarane običaje uz gangu, reru i ojkavicu, a najviše zanimanja pobrale su stasite mnogobrojne balerine. Odmah na prvu dalo se uočiti kako u toj povorci stiže premijer Andrej Plenković koji na ruci drži balerinu, predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović. Ovim baletnim parom sa ostatkom baletnog ansambla će se KU Polantana ove godine predstaviti na Međunarodnom riječkom karnevalu koji će održati 11. veljače.

Kako do tada imaju tjedan dana, valjalo je ovaj dan kambelovskog krnjevala završiti uz pismu, ples i ludu zabavu, pa su se nakon Brca u Kambelovcu preselili na početnu točku. U restoranu Marina Kaštela u Gomilici nastavila se zabava pod maskama uz Bana i Diktatore.

Foto: Ante Majić i Luka Ištuk


KOMENTARI: