hren
 

IZ EKA JOŠ BEZ ODGOVORA
I ovog tjedna donosimo nekoliko izjava nadležnih iz gradskih službi te Hrvatskih cesta kao odgovore na neka od pitanja čitatelja pristiglih na adresu Portala grada Kaštela.  Unatoč našim opetovanim upitima, odgovore koji se odnose na radove u nadležnosti Eko agencije, odgovorni u toj instituciji još nam nisu dostavili.

Ima li Grad informacije što se događa s hotelom Palace, hoće li se nešto napokon pokrenuti ili ćemo i dalje gledati onu sramotu?

- Gradonačelnik Denis Ivanović je u kontaktu s vlasnicima hotela Palace Tulipan grupom. Prema njihovim tvrdnjama, postoje dvije zainteresirane tvrtke koje su spremne ulagati u taj derutni objekt. U tijeku su pregovori između sadašnjeg vlasnika i nekoga od budućih investitora, a gradonačelnik se nada pozitivnom ishodu i spreman je učiniti sve što može kako bi ta nekadašnja perjanica kaštelanskog turizma ponovno oživjela – odgovor je iz Ureda gradonačelnika.

Hoće li ove godine biti neki natječaj za organiziranje zatvaranja Kaštelanskog kulturnog ljeta?  Dosad bi po dekretu bilo dodijeljeno Pokladama, 20-tak tisuća kuna za organizaciju od Grada,  besplatni dolazak Cambija i prijatelja,  a uz to naplaćivanje karata i Pokladama dobar prihod. Hoćemo li mi ostale udruge dobiti pravo da se kandidiramo za organizaciju događanja  kako bi i mi osigurali određena sredstva?

- Svake godine Grad Kaštela objavljuje javni poziv za programe Kaštelanskog kulturnog ljeta. Svaka udruga se može prijaviti i ponuditi program. Ukoliko je on kvalitetan i zanimljiv publici, zašto ne bi konkurirao i za zatvaranje KKLJ. Isto tako, sve udruge su mogle do 18. siječnja prijaviti projekte za sufinanciranje iz djela proračuna koji je planiran za kulturne manifestacije i projekte. Dakle, Grad Kaštela ne objavljuje jedan, nego dva natječaja po tom pitanju – odgovor je iz Odjela za društvene djelatnosti.

Planira li se i kada, urediti nogostup na tzv. staroj kaštelanskoj cesti, od nadvožnjaka u Štafiliću do zračne luke? Ondje nema ni nogostupa ni uređenih autobusnih stanica s nadstrešnicama, a na križanju nadvožnjaka i Ceste dr. F. Tuđmana treba "spustiti" i rubnike da majke s dječjim kolicima, biciklisti i sl. mogu lakše prijeći cestu, kako je napravljeno i na ostalim križanjima, planira li se to?

- Za državnu cestu D409, na dionici Bilinski put – splitski aerodrom trenutno je u tijeku postupak ishođenja lokacijske dozvole, te nastavno na isto ishođenje i građevinske dozvole.

Po završetku upravnog postupka, a koji vodi Grad Kaštela, slijedi izrada tender dokumentacije za izbor izvođača radova i raspisivanje natječaja, a početak radova očekuje se tijekom 2019. Godine – kazali su u HC-u.


KOMENTARI: