hren
 

SUĆURAŠKI KRNJEVAL
Kao i godinama ranije, zadnju subotu prije Pokladnog utorka, kaštelanska maškarana događanja sele se u Kaštel Sućurac, gdje će se održati veliki Sućuraški krnjeval, u organizaciji KPU Kampanel.

Krnjevalska povorka krenut će točno u 15 sati, od pokojne Pilane, proći dijelom Sućurca i stići na rivu, gdje će se predstaviti sugrađanima i gostima, pročitati osudu krnji i na kraju provesti kaznu paljenjem na mulu.
U povorci će sudjelovati članovi udruge domaćina, ali i njihovi gosti, a šale, zabave i aktualnih točaka, neće nedostajati.

Nakon krnjevala, sućuraške maškare organiziraju i tradicionalni maskenbal, koji će se ove godine, s početkom u 19 sati održati u šatoru na pokojnoj Sokolani. Kako su organizatori kazali, valjda će im Eol ovaj put biti naklonjen.

Uz puno truda, Sućurani su pripremili i novi broj Mašogadura, u kojem se nalaze zanimljivosti vrijedne spomene koje su se prošle godine dogodile u Sućurcu i bližem susjedstvu, a Mašogadur će svi zainteresirani moći kupiti tijekom cijelog održavanja krnjevala.


KOMENTARI: